RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Penelope Featherington potajno je zaljubljena u Colina Bridgertona otprilike pola svoga života.
Otkako ga je upoznala, za nju ne postoji nitko drugi tko bi se mogao uopće i usporediti s njim.
Nikada mu nije otkrila svoje osjećaje, uvjerena da ne postoji nikakva mogućnost da ju on uopće doživi na takav način.
Ipak je on bio Bridgerton; bogat, zgodan i izuzetno šarmantan muškarac, san gotovo svake žene iz visokog društva. A ona je bila samo.. Penelope. Neprimjetna, nevidljiva Penelope.
No, nakon što otkrije njegove tajne, tek tada će shvatiti kako Colin zapravo i nije toliko savršen, te da ga unatoč njihovom dugogodišnjem poznanstvu, zapravo ne poznaje.

Colin Bridgerton miljenik je žena iz visokog društva, no isto tako, on je i okorjeli neženja.
Vješto izbjegava bilo kakve razgovore o braku, neprestano odlazeći na putovanja u inozemstvo.
Iako omiljen u društvu, Colin se zapravo grozi svih društvenih zbivanja jer mu neopisivo smeta što ga svi doživljavaju samo kao praznoglavog šarmera.
Želi imati neku svrhu u životu, nešto čime bi dokazao da je puno više od onoga što svi oko njega misle da jest.
Vrativši se s jednog od svojih brojnih putovanja, Colin će otkriti kako se sve promijenilo, uključujući i Penelope. A nakon što otkrije njezinu veliku tajnu, tek će tada shvatiti da je ona puno više od onoga što su drugi, uključujući i njega, mislili.

Četvrti dio serijala donosi nam još jednu neodoljivu ljubavnu priču koja ostavlja bez daha.
Na samom početku roman mi je bio nešto slabiji od prethodnih, no to se vrlo brzo promijenilo nakon što se sve “zakuhalo”. Nakon toga stranice su se okretale velikom brzinom i roman je do kraja pročitan u dahu.
U ovom nastavku napokon saznajemo tko je tajnovita kolumnistica lady Whistledown, a vjerujte mi da ćete ostati jako iznenađeni.

Julia Quinn zaista zna kako stvoriti fantastičnu ljubavnu priču prepunu napetosti, osjećaja, zanimljivih i duhovitih dijaloga, sa likovima koji lako osvajaju srca.
U ovom romanu možemo vidjeti koliko je moguće prevariti se u pogledu neke osobe. Iako mislimo da nekoga poznajemo vrlo je lako moguće da to nije tako, te da ono što mi vidimo izvana i kako doživljavamo nekoga, ne mora biti ni blizu prave istine.
Svi mi imamo svoje tajne, no dok neke i trebaju ostati skrivene, također treba znati koje nam tako skrivene možda samo štete.
Imate moje velike preporuke za ovu slatku i zanimljivu priču koja će zasigurno ugrijati i vaše srce.

“Ljudi su kao dobro vino. Ako su kvalitetni, s godinama su samo bolji.”

“Može li čovjek cijeniti savršenost kad je ona u njegovom životu stalna?”

“Postoji trenutak u životu žene kad joj srce poskoči u grudima, kad joj se svijet odjednom čini neuobičajeno ružičastim i savršenim, kad čak i u zvonjavi zvona na ulaznim vratima čuje simfoniju.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.