RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

ophie Beckett oduvijek je imala težak život. Kad su joj bile tri godine ostavljena je na pragu njezinog oca, grofa od Penwooda i tamo je ostala živjeti.
Iako je grof tvrdio da je ona kći njegovog pokojnog prijatelja, istina se nije mogla sakriti i zapravo su svi znali da je Sophie grofova nezakonita kći.
Nakon što se grof oženio, njegova nova žena odmah je Sophie dala do znanja kako nikada neće biti ravnopravna s njima, no zbog grofa je morala podnositi njezinu prisutnost.
No nakon što grof iznenada umre, za Sophie se sve mijenja.
Ona tada postaje neplaćena sluškinja Araminti i njezinim kćerima, a njezina maćeha svim silama se trudila učiniti joj život što težim.

No nakon što njezine prijateljice, koje su radile kao sluškinje u kući, odluče skovati plan i omogućiti Sophie odlazak na jedan jako bitan događaj- krabuljni ples obitelji Bridgerton i tako joj ostvariti veliki san, nisu niti svjesne koliko će joj ta večer zaista promijeniti život..

Benedict Bridgerton bio je drugo od osmero djece, a činjenica da je sa svojih trideset godina još uvijek bio neženja, njihovoj majci zadavala je glavobolje.
Sve će se promijeniti nakon što Benedict na krabuljnom plesu upozna tajanstvenu ženu koja ga očara na prvi pogled.
No, nakon što otkuca ponoć ona iznenada nestaje i jedino što Benedictu ostaje je njezina rukavica u njegovoj ruci.

Džentlmenska ponuda treći je roman iz serijala o obitelji Bridgerton, a donosi nam još jednu predivnu ljubavnu priču koja će vas očarati, još jedan roman koji nećete moći ispustiti iz ruku.
Ovaj roman je poseban po tome što nam donosi priču inspiriranu bajkom o Pepeljugi, što se meni jako svidjelo.
Benedict me ugodno iznenadio. Iako je volio svoju obitelj, nije želio da ga drugi doživljavaju samo kao jednog od Bridgertona.
A Sophie me odmah osvojila. Iako nije imala niti malo lagan život i njezina maćeha se zaista trudila što više joj otežati život, i unatoč svim nepravdama koje je doživjela, bila je skromna i zahvalna na svemu što ima.

Bridgertone jednostavno morate voljeti. Ta obitelj je toliko predivna, puna ljubavi i podrške, a za Violet je sreća njezine djece puno važnija od svih društvenih pravila i zakona.
Uživala sam u ovoj priči, zabavila sam se i nasmijala, a roman sam pročitala u dahu.
Zanimljivo, duhovito, dirljivo.. jednostavno neodoljivo!

“Kažu da mudra osoba uči na vlastitim pogreškama..
No istinski mudra osoba uči na tuđim pogreškama.”

“Nikad ništa nije previše komplicirano. Osim u našim glavama.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.