RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Elle Fielding vraća se kući nakon dva tjedna provedena u Francuskoj. Na nagovor sestre i šogora, svoju kuću je za to vrijeme odlučila iznajmiti, te su joj iz tog razloga ta dva tjedna protekla u brizi hoće li sve proći kako treba.
Nakon što ju je sestra uvjerila kako nije bilo nikakvih problema, Elle se napokon može opustiti.
No, ne zadugo. Već pri samom povratku, ne može se riješiti osjećaja da nešto nije u redu. Kao da se atmosfera u kući promijenila.
Ne prestaje ju prožimati osjećaj nelagode i jeze.

“Ćutim kuću iza sebe, praznu, zlokobnu. Dio mene zapita se kažnjava li me možda jer sam je napustila- poput psa ostavljenog u štenari, koji ignorira vlasnika po njegovu povratku.”

Elle je spisateljica čiji je debitantski roman dosegao veliku, iznenađujuću popularnost, te je za njega dobila puno nagrada. Njezini obožavatelji s nestrpljenjem iščekuju drugi roman, čiji se rok za predaju uskoro bliži. No, nitko ne zna da Elle ima problem, te da su stranice njezinog novog romana zapravo potpuno prazne.
Ostala je bez inspiracije, kao i bez samopouzdanja.
Ukoliko ne završi roman na vrijeme, izgubit će sve što ima. Uključujući i svoju savršenu kuću na hridi.

Elle redovito komunicira sa svojim obožavateljima preko društvenih mreža, s njima dijeli svaki svoj pokret, a oni se dive njezinom savršenom životu.
No, sve je to jedna velika laž. Njezin život miljama je daleko od savršenog.
Na rubu je propasti, muči ju nesanica, a otkako se vratila ne može se riješiti neugodnog osjećaja kako ju netko promatra i prati svaki njezin pokret.
Je li to sve samo plod njezine mašte ili je netko otkrio njezinu do sada dobro čuvanu tajnu?

Ovo je odličan psihološki triler koji kada krenete čitati i budete uvučeni u priču, nećete moći prestati čitati do samoga kraja. Iako ima oko 400 stranica, roman sam pročitala u samo dvije večeri.
Priča nas stalno navodi na pogrešne zaključke.
Taman kada pomislite da ste shvatili tko je krivac, sumnja pada na nekog drugog.
Priča je fantastično osmišljena, jeziva, zanimljiva i napeta. A kraj ne samo da me iznenadio i oduševio, nego me ostavio u potpunom šoku.
Roman je pisan iz perspektive glavne junakinje, te se ta poglavlja isprepliću s onima iz njezine prošlosti, a povremeno su ubačena i poglavlja osobe čiji ćete identitet saznati na samome kraju.
Poglavlja iz Elline prošlosti upoznat će nas sa jednim događajem koji joj je u potpunosti promijenio život.

Roman nas još jednom podsjeća na opasnost koja vreba na društvenim mrežama ukoliko dijelimo previše pojedinosti iz života, kao i na činjenicu koliko se sve to na društvenim mrežama zaista razlikuje od stvarnog života.
Također, imamo prilike vidjeti koliko nas jedna laž kada se otkrije na kraju može skupo koštati, a to će se zasigurno dogoditi, samo je pitanje vremena.
Fantastičan triler u kojem sam uživala od samog početka do kraja.
Imate moje ogromne preporuke!

“Tijekom godina koje su uslijedile naučila sam da je istina nešto sklisko, promjenjivo, i da laži ponekad pomažu prikriti grublje, manje laskave dijelove istine, sjenčajući ih u nešto prihvatljivije.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.