RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Roman Vojvoda i ja me oduševio i jako sam se veselila nastavku čitanja serijala.
Vikont koji me volio drugi je roman iz serijala u kojem je glavni lik Anthony Bridgerton.

Nakon očeve smrti, Anthony je kao najstariji muški član obitelji preuzeo brigu o majci i sedmero mlađe braće i sestara. Iako je na njemu bila ogromna odgovornost i puno je radio, ipak je uspijevao pronaći vremena i za uživanje u ženama, kad god mu se za to pružila prilika. Iz tog razloga bio na glasu kao jedan od najgorih razvratnika.
Stoga ni ne čudi da je Anthony sve ostavio u šoku objavivši kako se do kraja sezone namjerava oženiti, kako bi osigurao nastavak loze Bridgertonovih.
Znao je točno kakvu ženu želi, te je vrlo brzo izbor pao na Edwinu Sheffield.

Edwinu su smatrali najljepšom debitanticom tekuće sezone. Njezinoj starijoj sestri Kate također je to bila prva sezona, no ona je zbog sestrine ljepote ostala u njezinoj sjeni.
Na Edwini je bila velika odgovornost jer morala je naći prikladnog i bogatog supruga kako bi mogla uzdržavati majku i sestru.
No, Kate je odlučila učiniti sve što je u njezinoj moći da joj se sestra ipak uda iz ljubavi.
Anthony je uvjeren kako će lako riješiti taj problem i pridobiti Edwininu stariju sestru, no nije svjestan koliko je u krivu, te koliko će mu problema prouzročiti ta oštoumna i pametna, ali i vrlo privlačna žena.

Baš kao i prvi dio serijala, i ovaj roman mi se jako svidio i pročitala sam ga u iznenađujuće kratkom roku. Likovi su prikazani na jedan zaista odličan, realan način, sa svim svojim manama i vrlinama, ali i slabostima, te strahovima koji se drugima možda mogu činiti smiješnima, no njima prave velike probleme i itekako ih gledaju na ozbiljan način.
Osim likova koji vrlo lako osvajaju srca, odlično osmišljenu priču i stil pisanja koji me oduševio već u prvom dijelu serijala, u ovom romanu imamo i puno zanimljivih i duhovitih dijaloga između vikonta i Kate. Pošteno sam se nasmijala njihovim raspravama i podbadanjima.
Sva događanja i dalje pomno prati lady Whistledown, u čijim kolumnama se mogu saznati svi oni najsočniji tračevi.

Kao i prethodni roman iz serijala, i ovaj započinje poglavljem iz prošlosti u kojem ćemo saznati kakvo je djetinjstvo imao Anthony, koliko je bio privržen svome ocu, te koliko se promijenio nakon njegove smrti. Imamo prilike vidjeti koliko neki strahovi i traume mogu utjecati na odluke i budućnost ljudi, ali isto tako, kako je sve moguće prevladati uz podršku i ljubav.
Imate moje velike preporuke!

..”To znači da kod prave ljubavi nema mjesta strahu da će sve nestati. Ljubav znači da si pronašao osobu koja te čini potpunim, koja te čini boljom osobom nego što si to mogao sanjati.”

“Muškarci su oprečna stvorenja. Njihove glave i srca nikad nisu u slozi. A kao što žene jako dobro znaju, njihovim postupcima obično upravlja neki sasvim drugi dio tijela.”

Izvor: P.S.I love books
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.