RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Otkako je krenulo prikazivanje serije o obitelji Bridgerton, koja je snimljena upravo po knjizi Vojvoda i ja, kao i mnogi drugi i ja sam pokleknula i odlučila pročitati ovaj roman, kao naravno, i ostale iz serijala.

U ovom romanu glavna junakinja je Daphne Bridgerton, jedna od osmero djece vikontice Violet i njezinog pokojnog supruga.
Nakon skoro dvije sezone u Londonu, Daphne je počela gubiti nadu da će se udati.
Naime, ona se silno željela udati i imati svoju obitelj, te je do sada i imala nekoliko prosaca, ali nije se mogla zamisliti s niti jednim od njih.
Željela je supruga koji će biti iskreno zainteresiran za nju i prema kome će osjećati barem malo naklonosti, što je čini se, bilo neostvarivo.

Simon Basset- novi vojvoda od Hastingsa, inače stari školski prijatelj njezina brata, nakon šest godina izbivanja, vratio se u London i tako postao glavna meta brojnih majki iz visokog društva koje su u njemu vidjele idealnog supruga njihovim neudanim kćerima.
No vojvoda je totalno nezainteresiran za londonski društveni život i nema niti najmanju namjeru oženiti se.

Nakon što se Daphne i Simon upoznaju, vojvoda vrlo brzo osmisli plan od kojega će oboje imati koristi.
Plan je zvučao idealno- Daphe i on trebali bi glumiti da su zaljubljeni, čime bi vojvodu prestale oblijetati majke i njihove kćeri, a Daphne bi zahvaljujući tome dobila više ponuda za brak i lakše bi pronašla budućeg supruga.
Na samom početku to će sve odlično funkcionirati, no kako strast između njih bude jačala, tako će biti sve teže držati se plana.
Daphne je u velikoj opasnosti da se zaljubi u tog neodoljivog muškarca koji joj ne može ispuniti snove..

Iako volim čitati gotovo sve žanrove, ljubavni romani su mi oduvijek bili najdraži, posebno povijesni.
Roman Vojvoda i ja oduševio me toliko da sam ga pročitala u iznenađujuće kratkom roku. Jednostavno nisam mogla prestati čitati.
Nemam niti jedne zamjerke. Svidjelo mi se apsolutno sve- od same priče koja je odlično osmišljena, do jednostavnog i zanimljivog stila pisanja, pa sve do fantastičnih likova i divnih opisa.
Daphne i Simon su odmah osvojili moje srce.

Roman počinje jednim poglavljem u prošlosti, a zahvaljujući tome možemo saznati kakvo je bilo Simonovo djetinjstvo, a bilo je sve, samo ne lijepo i bezbrižno. Tako možemo i lakše shvatiti neke njegove poteze u budućnosti.
Dijelovi iz njegove prošlosti duboko su me dirnuli i rastužili, te u meni probudili suosjećanje.
Ostali dijelovi u knjizi su me većinom nasmijali i razveselili, posebno Daphne i njezino neznanje o onome što se događa u bračnoj postelji. To mi je bilo jako duhovito i simpatično.

Vjerujem da će ovi likovi osvojiti i vaše srce, te vam svakako preporučujem ovaj roman, a ja se veselim gledanju serije, kao i čitanju sljedećeg romana iz serijala.

“Počeo je shvaćati da se mora uhvatiti za nešto u životu i možda je ona imala pravo- možda ljutnja nije odgovor. Možda bi, samo možda, mogao naučiti da ga u životu može voditi ljubav umjesto ljutnje.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.