RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Hana i Janko krenuli su u prvi razred. Nakon jučerašnje svečane priredbe, danas ih očekuje drugi dan škole.
Hana jako voli spavati i problem joj je ustati se ujutro za školu, zato joj zvone čak četiri budilice.
Hanina mama ranije odlazi na posao a tata joj radi u Irskoj, tako da je Hana prepuštena sama sebi. Mora se sama odjenuti, pojesti doručak i krenuti u školu kako bi stigla na vrijeme.
Dok se Hana užurbano spremala kako ne bi zakasnila u školu, njezin mačak Božo skrio se u njezinu školsku torbu. Kako je već bilo vrijeme za polazak, Hana je odlučila Božu ponijeti sa sobom u školu.

Za razliku od Hane, Janko se odmah i bez problema ustao za školu. Iako i njegovi roditelji rade, on nije sam jer ga čuvaju baka i djed.
Janko je jako uzbuđen zbog odlaska u školu, ali osjeća i strah jer ne zna što ga očekuje.
Na jučerašnjoj svečanosti primjetio je da se sva djeca poznaju od prije jer su zajedno išli u vrtić, a kako Janko nije pohađao vrtić, ne poznaje nikoga i strah ga je da se neće uspjeti uklopiti.

Dolaskom u školu Hana i Janko nisu ni svjesni kakva avantura ih očekuje nakon što mačak Božo odluči pobjeći, a u školi se usput pojave još neka neočekivana stvorenja.

Ova simpatična priča pisana je lako čitljivim slovima i puna je predivnih, šarenih ilustracija, te je tako pogodna za početnike u čitanju.
Djecu će ova priča zabaviti ali pomoću nje će i naučiti puno toga, između ostalog, da nema razloga bojati se škole jer škola može biti i zanimljiva i zabavna, te se u njoj mogu skrivati i mnoge neočekivane avanture.
U knjizi ćemo vidjeti da pravog prijatelja možemo naći kada se najmanje nadamo, u posve neočekivanim okolnostima, a to može biti i netko tko je možda posve drukčiji od nas. Upravo to se dogodilo Hani i Janku koje je spojila jedna posve neočekivana avantura.

Knjiga je namijenjena djeci, posebno onoj predškolske dobi ili koja su tek krenula u školu ali možemo ju naravno, čitati i mi odrasli. Osim što ćemo se zabaviti, priča će nas podsjetiti na nešto jako važno, a to je prihvaćanje različitosti. Od srca vam preporučujem ovu zanimljivu, simpatičnu i poučnu knjigu!

 

Izvor: P.S. I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.