RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Merilee Talbot Dunlap razvodi se nakon jedanaest godina braka, nakon što je saznala za suprugovu aferu s profesoricom matematike njihove kćeri.
Tada se odlučuje preseliti u Sweet Apple i započeti novi život sa svoje dvoje djece, desetogodišnjom Lily i osmogodišnjim Colinom.
Njezina stanodavka, naizgled gruba 93- ogodišnjakinja Sugar Prescott polako ju upoznaje sa životom u novom gradiću, a Merilee i njezin propali brak odmah postaju glavna tema anonimnog lokalnog bloga.

Merilee se maksimalno trudi uklopiti među druge majke u gradu, što će se pokazati kao teži zadatak nego što je očekivala, jer ona je potpuna suprotnost imućnim kućanicama koje dane provode planirajući i organizirajući događanja i druženja, te igrajući tenis i odlazeći u teretanu.
Iako nekim čudom uspjeva uskladiti majčinstvo, posao i novo prijateljstvo s glamuroznom Heather Blackford, koje će joj donijeti mnogo novih obveza, nije sve onako kako se čini.
Merilee nije svjesna što joj se zapravo sprema, no ubrzo će shvatiti da je njezino novo prijateljstvo samo privid, jer Heather ima neke posve drukčije planove za nju.

Usprkos velikim generacijskim razlikama između Merilee i Sugar, s vremenom će se pokazati da imaju puno toga zajedničkog i da je zapravo jedino to njihovo prijateljstvo ono pravo.
Iako se na prvu Sugar činila pomalo arogantnom i grubom, Merilee će s vremenom shvatiti da je njezina distanca i strah od povezivanja zapravo rezultat njezinog teškog života i gubitaka koje je doživjela. Upravo njihovi gubitci i prošlost ono su što će ih povezati.
Roman će nas još jednom podsjetiti na činjenicu da nikada ne možemo znati tko su zapravo osobe oko nas, te koliko se god činilo da ih poznajemo, uvijek postoji mogućnost da otkrijemo kako kriju tajne, dok se upravo one osobe za koje se najmanje nadamo mogu pokazati kao pravi prijatelji.
U ovom romanu ništa nije onako kakvim se na prvu čini.

Ovo je jedan zaista prekrasan roman, od jednostavnog i zanimljivog stila pisanja, do brojnih živopisnih likova koji su prikazani izuzetno realno, pa sve do odlično osmišljene i zanimljive radnje prepune napetosti, zapleta i otkrivanja novih tajni.
U romanu se izmjenjuju poglavlja ove dvije žene, a povremeno se ubacuje poglavlje sa zapisom bloga.
Imamo i poglavlja u kojima pratimo Sugarinu prošlost što će nam pomoći da bolje shvatimo nju i njezino ponašanje.
Unatoč činjenici da roman ima više od 450 stranica, niti jedan dio mi nije bio dosadan i držao mi je pažnju od samog početka do kraja.
Ja sam oduševljena i planiram pročitati i prethodni roman ove autorice- Zvuk stakla.
Ovaj roman vam od srca preporučujem!

“Možda je to smisao života- da more neće uvijek biti mirno. Da te sve te male oluje trebaju naučiti kako da ne potoneš, bez obzira na veličinu valova.”

“Ne čačkaj gdje ne treba. Većina ljudi ima tajne. I većini tih tajni treba biti dopušteno da ostanu skrivene. Čačkanje štapom po rupi nikad nije urodilo ničim dobrim. Ponekad dobiješ bjeloušku, ali ponekad te dočeka čegrtuša.”

“Kad se sam jedva održavaš na površini, tuđe te tragedije i previše lako povuku na dno.”

 

Izvor: P.S. I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.