RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Moja ocjena: 5/5

Nakon romana “Ispod Đavoljeg mosta” i “Pacijentova tajna”, koji su me malo je reći oduševili, jako sam se veselila i novom trileru autorice. I odmah na početku ću reći da me je još jednom uspjela oduševiti.

U priči pratimo Kit Darling, sluškinju koja radi za bogate klijente, a ima i jedan naizgled bezazlen hobi- njuškanje tj. kopanje po njihovim tajanstvenim životima. No, sve će se promijeniti nakon što Kit dozna mračnu tajnu svojih klijenata i samim time postane ozbiljna prijetnja i smetnja koju treba ukloniti.
Kada istražiteljica Mallory stigne na mjesto zločina u jednoj od luksuznih kuća, otkriva dokaze ozbiljnog krvavog napada kojeg je nemoguće preživjeti. Tijela nema, kao ni kućevlasnika, a njihova sluškinja je nestala.

Što se dogodilo u luksuznoj Staklenoj kući, saznajte čitajući.

Iako su me prethodni romani autorice oduševili, ipak sam se pitala je li moguće da će se moje toliko veliko oduševljenje ponoviti i s ovim romanom. I da, itekako se ponovilo. Autorica doista zna kako napisati fenomenalan, kvalitetan kriminalistički triler koji će bez problema držati pažnju od početka do kraja, te koji je prepun neočekivanih iznenađenja i obrata.

Priču pratimo iz perspektive više likova. Poglavlja su kratka, završavaju jako zanimljivo i napeto, što nam ne dopušta da knjigu odložimo, nego nas jednostavno vuče da čitamo dalje. Likovi su također jako zanimljivi i odlično okarakterizirani, a njihovi životi su prepuni tajni.

Jako zanimljivo, napeto, dinamično i nepredvidljivo. Oduševljena sam knjigama ove autorice, njezinim stilom pisanja i doista nemam niti jedne zamjerke. Velika, ma najveća moguća preporuka od srca!

“Ljudi izvana znaju djelovati posve obično, ali ako se zagrebe ispod površine uvijek se negdje skriva tajna.”

“Život je jedna velika priča. Svaki njegov dio. Vidimo stvari kroz filtar vlastitog svjetonazora, kroz vlastite želje, strahove i ljubavi, kroz vlastite traume. Niti jedna jedina osoba na ovoj zemlji ne može nešto protumačiti na potpuno isti način.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.