RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Moja ocjena: 5/5

Na osami usred šume, u skromnoj kolibi bez struje žive djevojke Wren, Sage i Evie sa svojom majkom. Odgajane su u uvjerenju da je svijet opasno i okrutno mjesto i samim time nikada nisu napustile kolibu. Kada najmlađa Evie oboli, ona i majka odlaze potražiti pomoć no nikada se ne vrate.
Pratimo priču i Nicolette koja sa suprugom živi u raskošnoj kući na rubu šume, sanjajući o domu punom dječjeg smijeha, istovremeno sumnjajući u supruga zbog njegovog neobičnog ponašanja već dulje vrijeme.
Kada se jednoga dana na njezinim vratima pojave nepoznate posjetiteljice, otkrit će se brojne tajne i laži u vezi njihovih života.

Već dulje vrijeme nisam pronašla triler koji će me oduševiti i držati me u napetosti i neizvjesnosti do samoga kraja, a onda sam pročitala “Zlo mjesto” i dobila upravo to. Ovaj triler mi je savršeno sjeo i uživala sam u čitanju podjednako od prve stranice pa do samog kraja.

Iako su neke stvari predvidljive i tema nije nešto novo, puno toga me doista iznenadilo i šokiralo. Veliki plus mi je brza radnja, bez bespotrebnog razvlačenja i previše opisivanja te kratka poglavlja. Sasvim dovoljno da doznamo više o njihovim životima i shvatimo kroz što su prolazili, a da nam ni na trenutak ne bude zamorno.

Priču pratimo naizmjenično iz perspektive Nicolette i djevojke Wren. Najviše sam se divila Wren, djevojci koja je morala ranije odrasti i koja je imala toliko tereta na svojim leđima. Te djevojke su doista puno toga prošle. Autorica je odlično prikazala njihov život koji nije nimalo lagan; također i Nicolettein život, njezine sumnje, strahove i veliku želju da postane majka.

“Zlo mjesto” sam pročitala neočekivano brzo. Jedino me rasplet pomalo začudio i još uvijek razmišljam o njemu. Definitivno nisam tako nešto očekivala.

Svakako se nadam da ćemo imati prilike čitati još knjiga ove autorice. Od mene imate veliku preporuku.

“Strašne se stvari događaju noću. (…) Noć ohrabruje ljude da čine ono što nikada nećete vidjeti da rade usred bijela dana.”

“Moj brak vapi za flasterom. Ali flasteri se ne stavljaju na otvorene rane.” 

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.