RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Moja ocjena: 5/5

Trent je hladan, proračunat i rijetko govori. A kada i progovori, to čini s prijezirom. Otkako je majka njegove, sada četverogodišnje kćeri Lune nestala bez traga, a malena je prestala govoriti, trudi se nositi se sa situacijom u kojoj se našao kako najbolje zna i umije. Zadnje što mu treba je veza i ljubav.
Edie je kćer njegovog poslovnog partnera i neprijatelja, tek je postala punoljetna i samim time je za njega dijete, no bez obzira na to, on ne može prestati misliti na nju. Kako je Edie od nedavno prisiljena raditi za svog oca i njegove poslovne partnere, više ne mogu izbjeći jedno drugo, a sa svakim susretom privlačnost među njima raste. No, oboje su svjesni da bi, ako pokleknu, mogli izgubiti puno toga.

Ja sam oduševljena ovim romanom. Jako ugodno iznenađenje. Ne znam kako autorici to uspijeva, ali meni je ovaj serijal sa svakim nastavkom sve bolji. Ovaj nastavak me posebno zanimao, a sada nakon čitanja mogu reći da mi je upravo Trent postao najdraži muški lik u serijalu.

Trent i Edie su oštećeni, razočarani životom i situacijom u kojem se nalaze te nekim ljudima oko sebe, ali trude se, bore se za sebe i za ljude koje vole i doista daju sve od sebe. Trent je puno više od onoga kako ga drugi doživljavaju. Ispod njegove hladnoće, arogancije i drskosti, krije se muškarac koji se teško nosi sa situacijom u kojoj se nalazi, a najbitnija mu je sreća njegove kćeri.

Sigurna sam da će nekim čitateljima smetati velika razlika u godinama između Trenta i Edie, no mogu reći da ja tu razliku tijekom čitanja nisam primjećivala, osim onda kada su se u knjizi spominjale njihove godine. Edie je ipak zbog svoje obiteljske situacije bila puno zrelija od svojih vršnjaka.

Imamo tu doista svega, između ostalog, privlačnost i strast, ljubav, izdaju i toksične obiteljske odnose. Imamo ljude koji misle da su moć i bogatstvo jedino što je važno u životu i koji će učiniti sve kako bi dobili ono što žele. A s druge strane, imamo likove koji će također sve učiniti, ali za ljude koje vole, koji ih trebaju i koji ne mogu pomoći sami sebi.

Odličan roman. Jako zanimljiv, uzbudljiv, u nekim dijelovima duhovit, a u nekima i dirljiv. Preporučujem od srca.

“… nikada ne podcjenjuj slomljenu osobu. Mi smo nepredvidljivi, jer kad se jednom slomiš… što je još jedna pukotina?”

“Zbog novca ljudi rade gluposti. Novac ti izjeda moral i tjera te da iz vida izgubiš ono što je zbilja važno.”

“Ocean je njezina d*oga. Ona je moja.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.