RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Jamie Oliver napisao je dvadeset šest kuharica, a ovaj roman za njega je bio korak u nešto potpuno nepoznato. No, ovom pričom dokazao je da mu savršeno dobro ide i pisanje romana za djecu.

U knjizi ” Billy i divovska pustolovina” upoznajemo Billyja i njegove najbolje prijatelje Annu, Jimmyja i Andyja koji nas odvode u jednu čarobnu i posve neočekivanu avanturu.

Billy i njegovi prijatelji znaju da u Vodopadnu šumu ne smiju zalaziti, jer kruže glasine da su se u njoj dogodili neobični događaji zbog kojih se više nitko tamo ne usuđuje kročiti. Ali nakon što otkriju tajni put u šumu, znatiželja je jača i odluče se malo je istražiti. No vrlo brzo otkrivaju da se u šumi krije magični svijet prepun neobičnih stvorenja kojima je potrebna njihova pomoć…

Jako ugodno iznenađenje! Mislim da ću od sada morati malo češće dati priliku knjigama za djecu. No, ovo definitivno nije knjiga u kojoj će uživati samo mlađi čitatelji. Mene je oduševila i osvojila doslovno od prvih stranica i jednom kada sam krenula, nisam je mogla prestati čitati.

Ovim romanom Jamie Oliver odveo nas na jedno neočekivano i nezaboravno putovanje. A kako je roman ipak napisao svjetski poznati kuhar, ne treba čuditi da se u knjizi spominje i vrlo ukusna hrana, a na samom kraju imamo i neke jako zanimljive recepte nadahnute Billyjevom pustolovinom.

Jako zanimljiva, zabavna i izuzetno maštovita priča o tajnom, magičnom svijetu, o prijateljstvu, ponovnim susretima, te o prirodi, koju bismo svi trebali puno više cijeniti i paziti. Ilustracije su predivne i savršeno su dočarale cijelu priču.
Razveselila me informacija da je ovo tek početak i da ćemo uživati u još zanimljivih pustolovina Billyja i njegovih prijatelja. Preporučujem od srca.

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.