RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Hazel Sinnett potpuno je drukčija od drugih dama iz škotskog visokog društva. Iako joj je životni put određen još od rođenja, ona silno želi živjeti drukčijim životom. Naime, Hazel želi postati kirurginjom i pronaći lijek za rimsku groznicu koja je prije nekoliko godina odnijela velik broj žrtava, uključujući i njezinog brata Georga, i koja se, po svemu sudeći, ponovno pojavila.
Hazel slučajno susreće i upoznaje Jacka Currera, siromašnog mladića koji radi kao kradljivac tijela i jedini mu je cilj preživjeti. Njihovo poznanstvo pokazat će se korisnim nakon što Hazel izbace s predavanja iz anatomije zato što je žena, no kasnije ipak dobije mogućnost polaganja liječničkog ispita za koji se treba sama pripremati i potrebna su joj tijela na kojima može vježbati.
Jack će joj u tome pomoći, no njihovo poznanstvo odvest će ih u posve neočekivanom smjeru…

Fenomenalan roman, idealan za sve ljubitelje gotičkih romana s daškom romantike. Malo je reći da me oduševio. Kao što sam i očekivala, neki dijelovi doista nisu ugodni za čitanje, i zasigurno će vas zgroziti pa i uznemiriti, no autorica je odlično dočarala tu mračnu i jezivu atmosferu, što je za mene veliki plus.

Posebno me oduševila glavna junakinja. Hazel je stvarno posebna, žena koja zna što želi i učinit će sve da to ostvari. Nisu je zanimala razna društvena događanja, balovi, pa čak ni udaja joj nije bila posebno važna, iako se već pomirila s činjenicom da joj je od samog rođenja predodređeno za koga će se udati. Također, Hazel je i iznimno hrabra, jer unatoč svemu što se od nje očekivalo te neobičnim stvarima i misterioznim nestancima, nije se dala uplašiti i obeshrabriti, već je samo išla naprijed kako bi ostvarila svoj cilj.

Ovaj roman je savršeno štivo ukoliko tražite nešto drukčije, neobično, misteriozno, mračno, ali i zanimljivo i napeto. Od mene imate veliku preporuku.

“Netko bi ti trebao reći da si lijepa svaki put kad sunce zađe. Netko bi ti trebao reći da si lijepa srijedom. I u vrijeme čaja. Netko bi ti trebao reći da si lijepa i na Božić, i na Badnjak, i uvečer uoči Badnjaka, i na Uskrs. (…) Hazel Sinnett, ti si najčudesnije stvorenje koje sam ikad sreo, i razmišljat ću o tome koliko si lijepa sve dok sam živ.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.