RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Mina je domaćica leta i iako nije bila na popisu za prvi izravni let od Londona do Sydneya, mijenja se s kolegom, jer to joj se tada čini kao najbolje rješenje za bijeg od problema koje trenutno ima sa suprugom. Na samom početku na letu sve izgleda potpuno normalno, no tada Mina dobije anonimnu poruku s uputama, koje ako ispuni, spasit će život svojoj kćeri. A nakon što se počnu redati ubojstva putnika, Mina mora odlučiti koga spasiti – stotine putnika ili svoju kćer koja je zatočena u vlastitom domu.

Odmah ću naglasiti da me oduševio ovaj triler. Prije njega, od autorice sam čitala samo roman “Nakon svršetka” koji me također oduševio, no kako je to više obiteljska drama, nisam znala što očekivati od ovog romana. No, već od samog početka bila sam potpuno uvučena i pročitala sam ga u jako kratkom roku.

Minin brak se raspada zbog laži njezinog supruga, točnije zbog stvari koje već dugo krije od nje, no ona ne zna da je on svojim postupcima doveo u opasnost cijelu obitelj. Također, problem je i zahtjevan odgoj njihove posvojene kćeri Sophije, koja zbog načina na koji je provela prve mjesece života ima problem s privrženošću.

U romanu “Taoci” ne pratimo samo događanja na letu, nego i u Mininoj obiteljskoj kući. Priču pratimo naizmjenično iz perspektive Mine i njezinog supruga Adama, a imamo i poglavlja iz perspektive putnika navedenog leta. Tako imamo prilike doznati više o njima, njihovim životima, načinu na koji razmišljaju i razlozima za određene postupke.

Odličan triler. Jako zanimljiv, napet i uzbudljiv. Stalno se nešto događa i otkrivamo nešto novo, te samim time roman bez problema drži pažnju. Također, poglavlja uvijek završavaju jako zanimljivo i napeto što potiče na brže okretanje stranica. A sami kraj me definitivno iznenadio i ostavio u šoku. Od mene imate veliku preporuku.

“Napokon smo imali svoju obitelj. Ako je vjerovati filmovima, to je vaš sretan završetak. No ispada da se za sreću treba daleko više potruditi.”

“Ako sam nešto naučila iz onoga što se dogodilo, onda je to da se moraš potruditi iskoristiti svaki dan, učiniti svaki dan važnim.”

“Obitelj čini ljubav, a ne geni.”

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.