RECENZIJA Biljana Budimir, P.S.I love books

Claire je žena političara koji je trenutno u utrci za Senat. No, ovaj ambiciozni političar puno je drukčiji od onoga kakvim ga zamišljaju. Unutar četiri zida on je zapravo nasilnik koji kontrolira svaki njezin korak. Claire je već pokušala pobjeći iz takvog života, no bezuspješno. Nakon godinu dana pomnog smišljanja novog plana, suprug je u zadnji tren šalje na put u Portoriko i tako njezin plan, na korak do ostvarenja, propada. No tada, u kafiću zračne luke upoznaje Evu. Eva putuje u Kaliforniju i strahuje da joj je policija za petama jer je pomogla svom teško bolesnom suprugu umrijeti. Ove dvije žene odlučuju zamijeniti propusnice za ukrcaj i tako si pokloniti priliku za novi život.

No, ništa se neće odigrati kako su zamislile. Zrakoplov za Portoriko će se srušiti, a nakon što Claire odluči potražiti sklonište u Evinoj kući, vrlo brzo shvaća da joj je ta žena ispričala samo gomilu laži.

Odličan i jako zanimljiv roman o dvije žene koje žele pobjeći od svojih života, od stvarnosti koja nije nimalo lijepa. Claire je nakon strašnog gubitka koji je doživjela, upoznala svog sadašnjeg supruga. On je tada bio njezin spas. Razumio je kroz što prolazi, bio joj je velika podrška i bili su sretni. No sve se promijenilo. Za razliku od Claire, Eva se vlastitim postupcima i brojnim lošim odlukama našla u naizgled bezizlaznoj i opasnoj situaciji, no odlučila je potpuno promijeniti svoj život. Divim im se jer potrebno je puno hrabrosti za uzeti život u vlastite ruke, pokušati pobjeći od svega i krenuti ispočetka, a one su i puno riskirale, jer ipak su obje imale posla s izuzetno opasnim i nasilnim muškarcima. Muškarcima koji su imali novac, a samim time i moć.

U romanu se isprepliću njihove priče, doznajemo puno o njihovoj prošlosti, najviše o Evinoj. Obje priče su mi se bile jako zanimljive i podjednako su mi se svidjele, no u nekim dijelovima malo se previše išlo u detalje, a negdje mi je i nedostajalo napetosti, te je iz tog razloga i ocjena nešto manja.

Je li doista moguće nestati bez traga? To ćete doznati ako pružite priliku ovom jako zanimljivom trileru. Od mene svakako imate preporuku.

 

Izvor: P.S.I love books

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.