RECENZIJA Antonia Kliska, Mali dnevnik čitanja

Taoci su me jako podsjetili filmske blockbustere, one akcijske i nisam prva koja je to pomislila. A i jasno je već po sinopsisu.

Mina je domaćica na prvom izravnom letu od Londona do Sidneya. Tek što se vinu u zrak, dobiva jezivu poruku koja kaže da život njene kćeri ovisi o tome koliko će pomoći u otmici zrakoplova. Let traje dvadeset sati; točno toliko vremena Mina ima na raspolaganju da spasi dijete. Ili putnike.
Što biste vi učinili?
Nazvati Liama Neesona nije opcija.

Meni je ovo roman za par sati opuštanja, između ostalog i na putovanju, samo prijevoznim sredstvima različitim od aviona, i u tu svrhu je odličan.

Red promišljanja, red akcije, red pokušaja iste. Ima dosta likova i perspektiva pa može malo potrajati dok se pohvata tko, kako i s kim, ali da se i to riješiti.
Ključno je da nema uznemiravanja, samo lagano okretanje stranica.
Plus čuđenje na kraju, ali kad je već otišla u tom smjeru bolje da je završilo kako je završilo nego ono drugo.

Doduše, vjerojatno nije lijepo reći da sam ostala neokrznuta i činjenicom da se vrlo ozbiljne teme provlače kroz ovu priču.
I mislim da su zapravo vrlo moguće, samo ovo nije knjiga koja se njima pozabavila na taj način. Ili ipak jest? 

 

Izvor: Mali dnevnik čitanja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.