RECENZIJA Antonia Kliska, Mali dnevnik čitanja

Kad kažem izvrstan psihološki triler, na ovakve knjige mislim.
Pacijentova tajna je pametna, pomno promišljena, pomno oblikovana, intenzivna i zapetljana taman toliko da neprekidno održava napetost, a pri tome nimalo ne zbunjuje.

Priča je inspirirana strašnim stvarnim zločinom pa iako ste možda već i saznali o čemu se radi, neće vas pripremiti na scene s kojima ćete se susresti. Svejedno neću pisati direktno o tome, mislim da je bolje da sve saznate čitajući i razmišljate baš kroz ovaj roman.

Ono što ću ja reći o radnji sažetije je i od sažetka na koricama. Započinje pronalaskom unakaženog tijela trkačice, intrigantne nove stanovnice idiličnog obalnog mjesta, a razvija se kroz priče sviju s kojima je na razne načine povezana. Po jedna psihoterapeutkinja i detektivka s tajnama, par više ili manje vjernih supruga, nekolicina upečatljivih dječjih lica i galerija malih uloga bez kojih neke veće ne bi bile to što jesu.
Sve što čine sad ili su činili prije isprepleteno je kroz kratka, brza poglavlja koja prolaze raznim putevima, ali nimalo ne lutaju.
Autorica u svakom trenutku čvrsto drži priču u rukama i ne dozvoljava da se opustimo.

Ja jesam vrlo brzo povezala neka lica i odnose, ali to zapravo nije ništa u usporedbi sa svime još što je uspjela izvesti do kraja.
Neke stvari su me samo iznenadile, neke druge su me šokirale i zgrozile, ali sve sam joj povjerovala. Čak i ono što ne vjerujem.

Sjajan triler, sjajna autorica.
Prvo Ispod Đavoljeg mosta, a sad ovo.
Jedva čekam dalje.

 

Izvor: Mali dnevnik čitanja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.