RECENZIJA Antonia Kliska, Mali dnevnik čitanja

Teddy sadrži elemente koji ga po definiciji čine hororom, ali strah sigurno nije prvi osjećaj koji će mi ostati uz ovu knjigu. Osjećaj, da.
Ovo je knjiga koja izaziva emocije i potiče osjećaje. Vrlo neočekivane, ali dobrodošle.

Sama radnja je zanimljiva.
Uz pomoć svog sposobnog i proaktivnog sponzora rehabilitirana ovisnica Mallory postaje dadilja slatkom, poprilično naprednom petogodišnjaku Teddyju.
Useljava se u kuću dobre obitelji u dobrom susjedstvu, upoznaje nove ljude, uistinu ostavlja prošlost iza sebe i kreće u bolji i zdraviji život, ali Teddy crta.
Jako dobro crta, ali svaki novi uradak je sve strašniji i Mallory polako shvaća da se prikrada nešto loše, jezivo i strašno.

Čitava priča je popraćena upravo tim crtežima pa tako čak i da ne shvatite što je opisano već na sljedećoj stranici ćete to vidjeti.
Jasno, detaljno i uspješno u svakom pogledu.

Sviđa mi se priča, sviđaju mi se crteži i ukupna kompozicija i sviđaju mi se osjećaji koje je ova knjiga izazvala u meni.
A mislim da ti osjećaji ovise o tome koliko možemo vjerovati u neke stvari. Meni je drago što sam povjerovala, ali i što se nisam trebala truditi oko toga. Prirodno mi je došlo.

Ako se mene pita, ovo je priča o jednoj ljubavi ispričana na drukčiji način.

I pored nje sve drugo postaje nebitno.
I jeza i strah i napetost i čitalačko iskustvo koje pomaže naslutiti što se događa.
Sve su to sitnice koje ćemo lako zaboraviti.
Ono najstvarnije od svega nećemo. 

 

Izvor: Mali dnevnik čitanja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.