RECENZIJA Antonia Kliska, Mali dnevnik čitanja

Ubojita Finlay Donovan je otprilike kao dan proveden u kombinaciji plaže, lunaparka, finog restorana i koktel zabave sa najdražim prijateljicama uz zvuke glazbe i valova i pratnju povjetarca.
Zabava, adrenalin, uživanje, opuštanje i svježina.
Jednom riječju, terapija, kako ju je najbolje opisala Čitateljica

Finlay Donovan je mama, bivša supruga, a sudeći po manjku inspiracije i prekoračenju svih rokova i pisanja i plaćanja računa moguće i bivša spisateljica i kućevlasnica.
Sve dodatno kompliciraju nestašna djeca, nepouzdana dadilja te ambiciozni bivši muž i njegova nova partnerica.
Slučajni izbor riječi na sastanku s agenticom i selektivne uši za susjednim stolom pogurat će Finlay još dalje, prema možebitnoj karijeri plaćenog ubojice.

Znamo svi da ovo nije knjiga za službene nagrade i povijest književnosti, ali u kategoriji odmora i opuštanja može se visoko postaviti.
Pitka, čitka i zabavna, idealno štivo za zaboraviti dnevne muke, posvetiti se sebi i svojoj dokolici i nasmijati s razumijevanjem.

Priča o Finlay jest naivna i u momentima prenevjerojatna, ali nisam je ni uzela da me uvjeri u samu radnju, već da me razonodi.
A to odlično radi.
Red akcije, red prijateljstva, red ljubavi i puno, puno redaka sitnica u kojima se možemo prepoznati samo ih malo manje drastično rješavamo. Valjda ?

Posebna preporuka umornim ženama.
Kad ne možemo ili ne stignemo na plažu, u lunapark, restoran, do svojih prijateljica, ma do bilo čega što nam pruža terapeutski učinak, Ubojita Finlay Donovan može pomoći.
Veselim se nastavku.

 

Izvor: Mali dnevnik čitanja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.