RECENZIJA Antonia Kliska, Mali dnevnik čitanja

Pavao Pavličić je jedini pisac koji piše brže nego li čitam, ali ne žalim se. Romane s Ivom Remetinom ne preskačem i željno iščekujem nove.

Mogu ustvrditi da svaki slučaj koji rješava urednik crne kronike Ivo Remetin meni ubija više muha jednim udarcem, odnosno želim reći da jedna knjiga zadovolji više mojih znatiželja.

Prvo su to zločini, ubojstva uglavnom, i istraga koja slijedi. Polagana i domaća, kao da bi svatko od nas da se nađe u prilici mogao sudjelovati.
Zatim doživljaj vremena i društva u kojem živimo. Volim kad Remetin pomalo čangrizavo komentira. Neprocjenjivo!
I zadnje, ali ne manje bitno, zdrava znatiželja za životima oko sebe. I nije to guranje nosa u tuđa posla, to je dobra, stara, prirodna znatiželja.

U Ljekovitom blatu Remetinovi su na odmoru. Mirne, terapijske dane u Erdutskim toplicama prekinut će čak tri ubojstva i opet gurnuti urednika u vrtlog zbivanja.
S obzirom da nije u Zagrebu s njim na ovom slučaju ne rade inspektor Šoštar i pomoćnik Luka, ali zato su tu osječki inspektor Lukač i neizostavna gospođa Remetin, strastvena čitateljica kriminalističkih romana.

Meni je ovo siguran odabir, čitanje nakon kojeg jako osjećam da sam imala baš dobar dan. 

 

Izvor: Mali dnevnik čitanja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.