RECENZIJA Antonia Kliska, Mali dnevnik čitanja

Bila sam jako sretna kad sam dobila Ženu koja je slikala kanom, a nakon čitanja sam još i sretnija.

Prekrasna knjiga bogata bojama, mirisima i okusima! Pravo putovanje svim osjetilima u Indiju 50-ih godina prošlog stoljeća.

Centralni lik je Lakshmi, mlada žena koja nakon bijega iz dogovorenog braka pronalazi svoje mjesto u ružičastom gradu Jaipuru gdje postaje žena koja slika kanom, ali riješava i mnoge druge probleme svojih klijentica. Zbog toga je Lakshmi iznimno tražena među pripadnicima jaipurske elite. Nakon niza uspješnih godina, na pragu potpune neovisnosti kojoj oduvijek teži život joj se zakomplicira kad se iznenada pojave napušteni muž i mlađa sestra za koju nije ni znala.

Lakshmi je snažna i borbena. Poštuje tradiciju, ali ne boji se novog i modernog. Zna da mogu biti u skladu. Takva je i čitava knjiga.
Prekrasno oslikava jednu posebnu ženu u mladoj nezavisnoj Indiji kako zajedno pronalaze put. Atmosfera je opojna, čak i onda kad radnja zakorači u nama nezamislive razlike između društvenih slojeva.

Čita se brzo i lako, s jednakom pozornošću od početka do kraja, uživajući u svakom detalju priče i likova, ali i umjetnosti i gastronomije.
I da sreća bude veća, postoji i nastavak, a glavni lik u njemu je Malik, dječak kojeg ćete također upoznati u ovoj knjizi.

Nadam se i ekranizaciji.

 

Izvor: Mali dnevnik čitanja

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.