RECENZIJA Andrea Srbljanin Minarek, Veliko možda

????š?? ?? ?? ž?? š?? ??? ?? ????š???? ??ž??? ??????? ?? ????. ????? ???? ?? ?? ??ć ????????.

?????: ???? ???????

? Vjerujem da svi znate koliko volim ljubavne romane i mogu reći da sam pročitala poprilično veliki broj ljubića. Neki su me oduševili, neki malo manje, dok su me neki iznenadili. Ali, ?????? ??š??? je u potpunosti osvojila moje srce! Znate onaj osjećaj kada pronađete knjigu koja je savršeni splet svih onih stvari koje volite u ljubavnim romanima? To je upravo ova knjiga. Što i nije iznenađujuće s obzirom da sam puno puta čula kako je ???? ??????? pripala titula kraljice ljubavnih romana! Ovo mi je prvi put da ju čitam. I da budem potpuno iskrena ovo je priča za koju uopće nisam znala što očekivati, stoga sam smanjila svoja očekivanja odmah u početku! Ali, to je romansa koja me osvojila cijelim putem. Začudo, od prve rečenice pa sve do zadnje, nisam je mogla ispustiti iz ruku. Priča je to koja hvata slatko savršenstvo intime, u svoje dubine ugrađuje i tajne koje postaju jasne, obasjava istinu koja je dugo bila skrivena i svojom snažnom emocijom omamljuje vas u tišinu. Neću reći da je ovo najbolja knjiga koju je ova autorica ikada napisala jer nisam pročitala sve (iako ne sumnjam da hoću, s obzirom da sam već naručila nekoliko ?), ali meni je u svakom pogledu najbolji ljubić koji sam pročitala. Volite li samozatajne muškarce? Uživate čitati o ženama koje znaju što žele? Želite čitati roman koji će vas nasmijati, raznježiti, probuditi vam leptiriće, a opet biti pun misterija, zločina i opasnosti? Onda ćete sigurno htjeti pročitati ?????? ??š???. Ovo je bila divlja vožnja, sa zgodnim Škotom (sama činjenica kako je opisan njegov izgled, sigurna sam da je iznimno zgodan. I ne, ne šalim se ?), tajanstvenim napadačem, daškom amnezije i, naravno, otkrivanjem šokantnih tajni! Također, Kleypas briljantno piše o povijesnim pojedinostima, pružajući nam sitnice o industriji viskija u Škotskoj, brodarskim tvrtkama i mnoštvo ukusnih opisa hrane. Ali u srži, ovo je romansa između dva lika koji ne mogu držati ruke podalje jedan od drugog. I to mislim da zaista ne mogu (ako znate, znate), ali ostatak knjige bio je samo čisti, romantični, užitak koji je sve veći i bolji okretajem svake nove stranice! ?

Ž???? ?? ??ž? ???????? ???? ??? ??????? ??????, ??? ????? ?? ?? ž?????? ???????ć? ????????.

? ?????? ??š??? počinje s našim herojem, Keirom MacRaeom, koji zbog problema s njegovom pošiljkom viskija, ljut upada u ured Merritt Sterling, udovice koja vodi tvrtku pokojnog supruga u Londonu. Merritt je tip žene koja rješava i smiruje napetosti, brine se za svoju braću i sestre, zna kako ohladiti ljuti temperament, ali Keir je muškarac s kojim se nikada nije susrela. On ima škotsku krv koja gori, ali Merritt privlači Keir na način koji nikada nije doživjela, čak ni sa svojim pokojnim mužem. Želi istražiti kemiju između sebe i Keira, ali oči su uprte u nju i njenu obitelj, te samo čekaju da se dogodi skandal. Također, Keir jednostavno zna da si ne smije dozvoliti da se zaljubi u ženu koja je višlji sloj od njega, ali popušta. Svim snagama pokušava ostati hladan, pomalo grub, iako ne ostaje ravnodušan od samog pogleda na nju. ? Njihova očita privlačnost je toliko intenzivna, da navijate za njih, da prekrše pravila kako bi vidjeli u što će se to pretvoriti! Ali, Keir nije samo u ljubavnom problemu, nego u još većem. Netko ga pokušava ubiti. Te kada ostane zarobljen u gorućem plamenu, na trećem katu svoje sobe – shvaća kako nema izlaza! Hoće li preživjeti? Hoće li Merritt uspjeti pronaći osobu koja ga pokušava ubiti? Polako će maske padati i istina izaći na vidjelo, a ako se odlučite na čitanje ove iznimne knjige i sami ćete biti u iščekivanju doznati sve odgovore! ?

????š ????????? ??????? ?????. ?? ?? ?????? ????? ? ???????? ??????

? Na mnogo načina, ovo je priča o obitelji i kako uvijek u životu sve možeš riješiti ako imaš potporu onih koje voliš. Romantika je raskošna, nevjerojatno seksi, ali ima i slatkoću i ljupkost u kojoj sam stvarno uživala. Priča mi je zagrijala srce jer je većina sukoba bila vanjska, a ovo su samo dvoje stvarno dobrih ljudi. Kier je neodoljiv! Prvi puta, realistična definicija pravoga muškarca. On poštuje Merritt čak i kada ne vidi budućnost s njom, ne odbacuje njezine misli. Doista, on se prema njoj odnosi s poštovanjem i razgovara s njom. U isto vrijeme, on nije nasilnik koji sve svoje znakove preuzima od nje. A Merritt je osvježavajuća i kao junakinja. Snažna i neovisna, ona također razumije žrtvu i kompromis. Ona ne inzistira na svome – čak i ako je Kier s ljubavlju smatra “šefovskom”. Ponekad volim dramatične knjige koje se baziru na ozbiljne probleme današnjice, a ponekad volim knjige poput ove: stvarno dobri ljudi koji donose odluke najbolje što mogu. Ovo je ljubavna priča, ali je također puna misterija, avantura, pokušaja ubojstva i u jednom slučaju ubojstva. Ima svega, mnoštvo detalja, ali moram pohvaliti Kleypas što niti u jednom trenutku nije bilo zamorno. Od srca vam preporučujem! ?

 

Izvor: Veliko možda

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.