RECENZIJA Andrea Šikić, Mamine knjige

I kad se okice sklapaju, ritual priče za laku noć se ne propušta. Jedna kraća, ali umnogome važna priča je i Duga poslije kiše u izdanju Mozaik knjiga ?
Kad na koricama vidite ime David Litchfield onda možete biti sigurni da u rukama držite pravo likovno remek djelo kojem gotovo da i ne treba tekst, jer ilustracije pričaju same za sebe. Ipak, ovaj put je njegove slike upotpunio snažan i moćan tekst Smiriti Halls. Daleko je ovo od “samo” priče za laku noć. Ovo je topla priča o hrabrosti i promjeni. Priča je to o djevojčici i njenoj prijateljici lisici koja je prati na putovanju u kojem odlaze od tužne prošlosti, kroz izazovna i olujna vremena. Njih dvoje putuju prema svjetlu, boji, životu. Na svom putu nađu prijatelje koji će ih bodriti voditi. Kad svane novi dan, bit će pun obećanja. U ovoj slikovnici svatko tko je u potrazi za svjetlom naći će zraku sunca, svjetlo na kraju tunela. Jedva čekam da moji mališani kad budu malo veći krenu postavljati pitanja i da im uz pomoć ovakvih prekrasnih metafora naglasim važnost dvije stvari u životu:
1.vjerovati u sebe
2.osloniti se na prijatelje kada je to potrebno.
⭐⭐⭐⭐⭐
“Za kišom doći će duga.
Za oblacima sunčev sjaj.”

 

Izvor: Mamine knjige

 

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.