RECENZIJA Andrea Šikić, Mamine knjige

Kad je Jelena Pervan u pitanju nema sumnje da nam stiže nešto originalno i posebno, a kad sam shvatila da i u njenoj obitelji postoji veliki ljubitelj pudinga (i to onog od vanilije!!) kao što ja imam jednog, stvar je bila riješena – Pudingo je zasjao na vrh naše kućne top liste priča za djecu.

“Svakog dana pojede jedan, a ponekad i dva.

Voli gusti puding kakav kuha mama. Voli rijetki puding kakav kuha tata. Voli i onaj iz dućana,što na vrhu ima šlaga.”

Otprilike ovako nekako je krenula i naša priča s pudingom negdje 2022. kad se moj tada dvogodišnji dječak razbolio, i sve što je htio jesti bio je puding od vanilije, a doktorica naša draga rekoše “pusti ga, samo da nešto jede”. I mama kojoj nije problem popustiti, ga je pustila, i pustila i pustila….i tako smo, u vrlo kratkom roku dobili ovisnika o pudingu Petra. U ovoj knjizi ovisnik o pudingu je Tino, i imam osjećaj da bi on i moj mališan bili najbolji prijatelji. ??

No, na stranu Petar, vratimo se mi našem Tinu, junaku ove Jelenine priče. Tino je kreativac, kojega nažalost njegovi vršnjaci ne razumiju, Tino voli znanost i voli puding. Voli ga toliko da ima želju svako jelo pretvoriti u okus pudinga, i to od vanilije. Iz njegove kreativnosti rodit će se pudingator – stroj koji će svako jelo pretvoriti u puding. Ali Tinu se dogodi nezgoda kad se ideja i realizacija ne poslože onako kako je zamislio i naš Tino postaje….Pudingo!

Dalje vam o samoj radnji neću pričati jer ću vam otkriti previše detalja, ali iako je ova priča namijenjena nešto starijoj djeci, toliko je zabavna da su u njoj uživali i moji malci od 3 i 5 godina, i uspijemo je cijelu pročitati “iz jednog čitanja.”

Većima će sigurno biti zanimljiva jer će roditeljima i djeci dati teme za razmišljanje i razgovor. Što sve muči Tina odnosno Pudinga? Kako biti pravi prijatelj i prihvatiti različitosti jedno kod drugoga? Sva ova pitanja i potencijalne odgovore Jelena nudi na njoj svojstven zabavan način uz originalne ilustracije, stoga nemojte nikako propustiti ovu slikovnicu. Samo ne zaboravite topli, hladni, gusti, rijetki, sa šlagom ili bez…puding od vanilije!

 

Izvor: Mamine knjige

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.