RECENZIJA Andrea Šikić, Mamine knjige

Ako trebam birati samo jednu slikovnicu koja je obilježila ovo ljeto, onda je to definitivno najnoviji hit iz radionice @imkruljac i Jasmine Kosanović. ?????? ?????? ??? ?? ????, ili u interpretaciji moje djece, Prasetina ide na more, četvrta je slikovnica autorice Ines Marciuš Kruljac ispunjena preslatkim ilustracijama Jasmine Kosanović, u čiji lik i djelo sam se zaljubila sa “Raščupanim lavom”.
?
Osim što su ovi rimovani stihovi očekivano duhoviti i zabavni, i ova priča o divljim svinjama krije poruku za male i velike. Izabrati divlju svinju kao glavni lik priče bio je hrabar i fantastičan potez autorice, a nas je prasetina osvojila svojim upornim karakterom i ostvarenjem želje. Uz sve to, ova “prasetina” zaista zna uživati u životu.
?
Kad kaljuže u kojima se divlje svinje kupaju presuše, rađa se neobična ideja i svinja spremi u kofer kupaći kostim, plovke za papke, šareni ručnik za plažu , usput izazove kaos na cesti i stiže na more. A tamo, divlja je svinja prava atrakcija; liže sladoled, skače u more, šeće rivom…. Uživa u ljetu, suncu, osvježenju u moru – životu općenito. Možda su joj se mnogi smijali i čudili se, ali divlju svinju to nije spriječilo da ostvari što je i naumila, a potom se ispunjena i sretna vrati u kaljuže. A onda dolaze gušti mljackanja i trackanja po blatu, a sreća divlje svinje nema premca! ?
?
Sve četiri slikovnice koje je do sada objavila @mozaik_knjiga_mk s potpisom Ines i Jasmine moraju naći mjesto na vašim policama. Inesina mašta, čini mi se, radi 100 na sat, pa je i Divlja svinja po svemu utoliko posebnija i neobičnija od svega drugog na što ste možda naletili.
?
A sada, ako ste u mogućnosti, poput naše divlje svinje…pobjegnite put obale, jer ovdje oko nas sve je presušilo ???

 

Izvor: Mamine knjige

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.