RECENZIJA Andrea Šikić, Mamine knjige

Volim slikovnice domaćih autora, a Sunčana Škrinjarić omiljeno mi je ime još od škole, stoga me njezina nova slikovnica Mamina maza, koju je ilustrirala Ana Despot posebno obradovala. Sada će i moja djeca, moje maze, upoznati lijepo pisanje tete Sunčane.

Priča je ovo o malenom Davoru koji je sa tri godine doživio neugodan susret sa gusanom. To strašno biće uplašilo je Davora, pa je od gusana, koji mu se činio kao veliki zmaj, pobjegao svojoj mami. Vidio je to njegov susjrr, zvan Klepetalo i Davora prozvao Maminom mazom. Taj ga je nadimak, što god radio, pratio do škole.

Kad je došao veliki dan odlaska u školu, Davor je odlučio da će otići sam, bez mame. To je mamu jako pogodilo, ali Davor si nije mogao dopustiti da ga nesretni nadimak prati i u školskim danima. Mada je nadimak netragom nestao, Davor je to ipak jedva dočekao ispričati svojoj majci.

Ova lijepa priča o odrastanju i zgodama i nezgodama, kao i šašavim nadimcima koji nas prate u djetinjstvu samo je još jedna priča s porukom o tome da koliko god odrasla, velika i hrabra naša djeca bila, u majčinom su srcu uvijek – maze. I koliko god mislimo da smo odrasli – mama je mama i njoj uvijek hrlimo u zagrljaj!

Kao i uvijek, i ova slikovnica dolazi sa lako čitljivim, posebno oblikovanim slovima i pogodna je za početnike u čitanju.

 

Izvor: Mamine knjige

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.