RECENZIJA Andrea Šikić, Mamine knjige

Jeste li ikad vidjeli lava? Čupava griva, velika glava, u ustima zubi kao led bijeli, dugačak jezik što visi dan cijeli….Da?

Neodoljivim rimovanim stihom koji oduševljava od prve stranice počinje priča o Raščupanom Lavu koji se – zaljubio! Da, dobro ste pročitali! Taj je lav živio u Parizu, povazdan se sam sebi divio, grivu svoju uzgajao, čupavom frizurom mačke osvajao.

A onda, jednog se jutra promijenilo sve!

U Pariz je stigla ona, prekrasna crna pantera iz Londona! Lav se sav ukočio vidjevši je i jedva je tiho Bonjour! sročio. No, pantera nije bila zadovoljna njegovom čupavom grivom.

Nakon šest dana gladovanja, lav je posjetio doktora. Dijagnoza – zaljubio se. Recept – brzo posjetiti frizera!

Nakon što se počešljao po posljednjoj modi, još je trebalo pronaći cvijeće za našu damu.

Kako će pantera Keti reagirati kad vidi našeg lava kojem je ime Luj Peti? Hoće li se i ona zaljubiti? Da bi saznali kako završava priča ova morate doći do posljednjeg slova. To neće biti problem jer priča se ova čita lako i zapamtit će je dijete svako!

Rimu na stranu, i djeca i ja obožavamo ovakve jednostavne priče o kojima ne treba puno razmišljati nego se samo treba dobro zabaviti i nasmijati. Ines Marciuš Kruljac sklepala je fenomenalne stihove, a ilustracije Jasmine Kosanović (čije lutkice obožavam) jednostavno su čarobne. Sve pršti od boja i topline, čineći ovu slikovnicu ultimativnim favoritom za djecu od 3 do 6 godina. Ekipa iz Mozaik knjige potrudila se da ova lako čitljiva i posebno oblikovana slova pomognu i početnicima u čitanju. Sjajno!

Stih koji se pamti iz prve i uz kojeg će djeca s radošću početi čitati.

 

Izvor: Mamine knjige

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.