RECENZIJA Andrea Holi, Ključ za knjigu

Vrijeme za godišnje odmore za mene je uvijek vrijeme za ljubavne romane. Iako je Mozaik knjiga Kradljivca poljupca objavila još u svibnju, ja sam roman guštala u lipnju. No s obzirom da je ljeto nepredvidljivo, recenzija stiže u kolovozu, za sve vas koji ste tek sada uspjeli uzeti malo predaha i baciti pogled na sve što dosad niste stigli pročitati. Roman je prvi na našim policama iz pera inače vrlo poznate autorice, L.J. Shen, a ako vas zanima još ponešto o njezinom radu i stvaralaštvu, svakako kliknite ovdje, gdje sam za vas izdvojila nekoliko najrelevantnijih zanimljivosti.

O čemu se radi?

Ona je bogata nasljednica, žena koja postoji da bude ukras uspješnome muškarcu. On je taj muškarac.

Francesca Rossi obećana je muškarcu u kojeg je zaljubljena, no Wolfeiev osvetnički pohod u jednom je danu pretvori u njegovu zaručnicu. Iskorijenjena iz poznate svakodnevice, Francesca odlazi budućem zaručniku koji joj jasno daje do znanja da njihov brak neće biti jedna od onih romantičnih ljubavnih priča. Ona je samo sredstvo za postizanje cilja.

Wolfie je mladi, izrazito zgodan senator, koji je godina živio samo s jednim ciljem na pameti, uništenjem Francescina oca, odjednom više nije toliko siguran u svoje poslanje. Ona topi ledene naslage oko njegova srca, a njezina toplina jednako je opasna kao i njezina ljepota.

Wolfie i Francesca dvoje su pijuna zarobljenih u igri u kojoj gubitnik gubi sve. Jedan drugome najveći su neprijetelj. Koji od njih će pobijediti?

Zanimljivo je…

Kradljivac poljubaca klasični je ljubić koji neće razočarati. Ako ste u međuvremenu možda kliknuli na ranije spomenuti post o autorici, zamijetili ste da se ona u stvaranju likova drži svojih principa i afiniteta, pa je tako na isti način stvorila i Francescu i Wolfieja.

Mislim da mi je također dužnost spomenuti da će vas ovaj roman natjerati da se zajapurite od ljutnje i nervoze pa čak i da se ponekad zarumenite. Odnos između Francesce i Wolfieja napet je već od prve stranice, a njihova ljubavna priča ne temelji se na slatkom očijukanju i milim pogledima. Upravo suprotno. Ovo je roman čiji likovi odnos grade kroz napeto neprijateljstvo, neugodno rivalstvo pa čak i nesputanu mržnju. Oni koji kažu „tko se tuče, taj se voli“, ovaj puta imaju pravo. Francesca i Wolfieja su najbolji dokaz.

Prave ljubavne priče rijetko kada počinju neprimjetnom iskrom i još rjeđe buknu bez vrućeg razarajućeg plamena, a Shen je jasno da takve priče ne bi ni ostale zamijećene među njezinim čitateljima. Zato im s Kradljivcem poljubaca pruža dovoljno uzbuđenja da zapapri već i sad dovoljno vruće ljetne večeri.

Wolfie je ambiciozni muškarac koji je naoko okrutan i nemilosrdan, koji odbija priznati bilo kome pravo na to da bude svoj i drugačiji, a pogotovo onima za koje je zamislio kako bi se trebali ponašati kako bi pogodovali njegovim planovima.

Logično je očekivati da će Francesca biti netko tko će mu se na svakom koraku suprotstavljati, jer za tango je potrebno dvoje, dvoje divljih i nemilosrdnih, odlučnih u tome da ples otplešu do kraja i slijedeći taktove vlastite glazbe. Iako je praktički oteta, odlazak iz roditeljskog doma za Francescu znači istovremeno ulazak u novu tamnicu i izlazak na slobodu. Po prvi puta u životu, susreće se s prilikom da ostvari vlastite želje, a njih će moći ispuniti upravo uz pomoć muškarca kojega mrzi.

Mogla bih zaključiti…

Kao što to biva s ljubavnim romanima, i Kradljivac poljubaca uvodi pokoji predvidljivi motiv o kojem detaljnije neću pisati, no to nas neće pokolebati. Pregovori, dogovori, debate a i kompromisi, elementi su koji će zapetljati odnos koji počinje vrlo opasno: ucjenom koja će pokrenuti lavinu promjena u čikaškom visokom društvu i krugovima koji se kreću na rubu zakona.

Mafija, politika, luksuz i zločin vrtoglavo se bore za prevlast i moć, a u svemu tome rađa se ljubav između dvoje ljudi koji su od samoga početka osuđeni na propast. I upravo njihova neizgledna sudbina razlog je zašto ćemo se u njih toliko zaljubiti.

Zvuči kao recept za dugo toplo ljeto, ne biste li rekli?

 

Izvor: Ključ za knjigu

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.