RECENZIJA Andrea Holi, Ključ za knjigu

Opasna kušnja sedmi je roman u seriji Raveneli, a Raveneli se ne preskaču! Roman je, kao što možete vidjeti prema prepoznatljivoj naslovnici, objavljen u Mozaik knjizi. Zanosna i uzbudljiva romansu između udovice i odbjeglog Škota spojit će nas s jednom od najplemenitijih obitelji u Londonu.

OPASNA KUŠNJA

Opasna kušnja i drugi grijesi

Lady Merritt Sterling vodi tvrtku pokojnoga supruga. Kao žena u muškome svijetu, svjesna je toga da svi traže i najmanji razlog da pogriješi kako bi je uhvatili u skandalu. No ona se ne da. Prepametna je za takve greške.

No nakon dolaska Keira MacRaea, drskog škotskog proizvođača viskija, po prvi puta nađe se u iskušenju, pa čak i želji da malo popusti u držanju svojih čvrsto čuvanih granica. Među njima se javlja surova privlačnost koja muti čak i njegove planove.

A Keir MacRae ima prilično važan plan i namjeru u Londonu: da ne umre. Njegov je svijet izvrnut naopačke nakon saznanja da je na najgori mogući način povezan s jednom od najpoznatijih obitelji u Londonu, a jedina osoba kojoj vjeruje je Merritt. Hoće li oboje uspjeti preživjeti tu opasnu kušnju?

OPASNA KUŠNJA

On je dobro čuvana tajna koja izlazi na vidjelo

Oko tih naših Ravenela stalno nekakvi skandali. Od nečega uvijek bježe, netko ih uvijek ganja, stalno nešto skrivaju. Kao da nam namjerno žele život učiniti zanimljivijim. Bogati su, moćni, no i dalje samo ljudi. No čini se da nikako ne oduševljavaju Škote. Keir je odrastao daleko od obitelji kojoj pripada i nije naročito oduševljen njome.

Ima svoje planove, svoje želje, a i vlastite neprijatelje. Od imena važniji mu je karakter, a nakon što upoznaje Merritt, važnija mu postaje i ona. Nekako mora pronaći načina kako da uskladi svoj novi identitet kao jedan od Ravenela i s svih posljedica koje bi preuzimanje titule imalo na njegov život.

Merritt pak pokazuje hrabrost na svoj način. Kao udovica, stalno je pod povećalom društva. No ipak uspijeva voditi posao (što je čudno samo po sebi jer je žena), a tada i brinuti za stranca. Uspijeva držati glavu iznad vode, ponos i dostojanstvo čak i kad on strada i zaboravi na bliskost koju su dijelili.

On je zainteresiran, oduševljen i pažljiv. Zajedno su slatki poput ljubavi.

Ova knjiga je opasna kušnja

Nema mi ničeg ljepšeg od toga kad na policu stavim još jednu knjigu u dobrome serijalu. Lisini romani nižu se jedan do drugoga, bez preispitivanja činjenice trebaju li tamo biti. Lisa se čita. I točka. Njezini Raveneli prate nas kroz sve prilike i godišnja doba. Sjećam se da sam jedna roman iz ove serije čitala na moru, a uz dva sam čak i kuhala. Naime, četiri knjige u ovoj seriji na kraju imaju i vrlo zanimljivi recept. Tako sam pripremala pogačice i pire od povrća (kojega autorica zove proljetni pire) pa mi je malo i žao što ga Opasna kušnja nema.

Trebalo mi je malo vremena da ovaj uzmem na red, ali odustajanje nije dolazilo u obzir pa vam sva sretna donosim ovu preporuku. Ako serijal još niste počeli pratiti, prije ovog romana ima ih još šest. Dobra vijest je da svakog čitati možete zasebno, no za pravi doživljaj svakako krenite od početka: Hladnokrvni zavodnik, Udaja za Winterbornea, Igra s vragom, Kao stranciĐavolja kći i U lovu na Cassandru.

Uživajte uz knjigu!

 

Izvor: Ključ za knjigu

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.