RECENZIJA Andrea Holi, Ključ za knjigu

Naša ljubav prema Kresley Cole bila je toliko glasna, da je Mozaik knjiga odlučila da zaslužujemo još jedan njezin serijal. Pravila igre serija je od tri romana, a u današnjoj recenziji govorimo o prvome romanu, Profesionalac. Dosad smo čitali autoričine povijesne i fantasy ljubavne romane, a ovaj puta radi se o suvremenoj erotici. Budite pažljivi s ovom knjigom. Toliko je vruća da biste se mogli opeći.

Kad profesionalac vodi igru

U potrazi za svojom biološkom obitelji, Natalie Porter studira i radi dva posla kako bi pokrila troškove privatnog detektiva. Život ne provodi previše avanturistički pa se jedne večeri odluči ohrabriti i prići nevjerojatno zgodnome frajeru u kafiću – koji ju hladno odbije.

Pomirila bi se ona s time, da joj isti muškarac kasnije ne upadne u stan, a tada je i otme! Našavši se u avionu za Rusiju, Natalie se istovremeno bori s dva saznanja: Aleksandr Sevastijan, koji ju odjednom vodi njezinom ocu, neizmjerno ju privlači, a povrh svega, nekako se našla umiješana u poslove ruske mafije.

Stigavši u Rusiju, Natalie upoznaje svojeg oca i polako se počinje prilagođavati na novi život kad je zadesi tragedija. Odjednom ona i Aleksandr ostaju sami na svijetu. Dok se skrivaju od neprijatelja i pokušavaju jedno carstvo izdići iz pepela, njihova strast eksalira. I jedan i drugi napokon će otkriti značenje riječi strast i prava ljubav.

Kresley Cole Profesionalac Pravila igre recenzija

Opasan neznanac i još opasnija igra

Cole je u serijalu Pravila igre isplela priču o opasnoj braći Sevastijan koji žive na rubu, a ponekad i izvan zakona, a u Profesionalcu predstavlja prvoga od njih, Aleksandra. Tajanstven kao i svaka osoba koja se bavi poslovima poput njegovih, Aleksandr je zatvorena i poprilično kruta osoba koja priznaje samo zakon ulice i prihvaća samo riječ osobe kojoj može vjerovati.

Natalia, djevojka koja dosad nije imala prilike proživjeti puno avantura, ponajviše onih opasnih, odjednom se nalazi u središtu sukoba moćnika koji nisu naučeni pokazivati milost, a od nje se očekuje da uspješno pliva u novim vodama. Autorica ju je uspjela prikazati kao djevojku koja je, unatoč iznenadnom boatstvu i moći koju je stekla, uspjela ostati prizmenom i svima nama sličnom.

Život na rubu

S obzirom na aktivnosti kojima se bavi Aleksandr te pomalo zlokoban, ali zato iznimno erotikom nabijen ton kojim je pisan ovaj roman, lako možemo pretpostaviti da su sva trojica braće dominantni alfa mužjaci koji se ne boje zaprljati ruke kako bi odradili posao koji se mora odraditi. O drugome bratu, koji se pojavljuje veći u ovome romanu, informacije smo dobili na kapaljku, a treći se zasad samo spominje. S obzirom na to da autorica inzistira na tome da o njima ne otkrije nikakve pikanterije, da ih upoznamo, morat ćemo pričekati ostale dvije knjige.

Kao obožavateljica Kresley Cole još od davnih dana, ovu knjigu sam dočekala raširenih ruku, a mirna srca mogu ju svrstati u najseksi roman koji sam pročitala u dugo vremena. Dakako, za to je zaslužan upravo Aleksandr Sevatijan. Imam osjećaj da će mi dvojica njegove braće, oni čije knjige tek čekamo, uskoro pruištiti još više oduševljenja. Mislim da je očigledno da u ovaj serijal polažem velike nade, a Cole me dosad baš nikad nije iznenadila.

Autoricu znamo još od povijesnog serijala o braći Maccarrick (Ako se usudite, Ako poželite, Ako prevarite) i fantasy serijala Kad padne noć (Glad kao nijedna druga, Nezaustavljivo zlo, Zlodjela u zimskoj noći). Sve prijevode njenih romana možete pronaći i ovdje. Uskoro će se, nadamo se, i Profesionalac naći na ovoj listi.

Kresley Cole Profesionalac Pravila igre recenzija

Seksi, vruć i romantičan profesionalac

Profesionalac je roman koji će vam začiniti trenutke čitanja erotikom i romantikom, a zbog eksplicitnih seksualnih scena i slobodnog izražavanja, knjigu ne bi preporučila mlađim čitateljima. Autorica je njime ostvarila želje svake ljubiteljice erotskih ljubića: priredila je nekoliko dobih iznenađenja, postigla strašću nabijenu napetost među likovima, natjerala nas da se zarumenimo i rastopila nas romantičnim scenama. Dame moje, ovo štivo grije jače od svibanjskog sunca.

A s obzirom da znamo koliko je teško stati s čitanjem nakon jedne dobre knjige, ukoliko želite nastaviti istim tonom, preporučujem vam još jedan sličan dragulj.

 

Izvor: Ključ za knjigu

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.