RECENZIJA Andrea Divić, Cro-kultura

Sanja Pilić spisateljica je o kojoj nije potrebno pisati velike uvode jer o njoj govore njezine napisane rečenice, smještene u 33 dosad napisane knjige ovjenčane brojnim nagradama. Uz njezinu Mašu odrastaju generacije, a u likovima ostalih priča i romana se prepoznaju mnogi. Nesumnjivo će tako biti i s pričama u zbirci koju donose urednik Zoran Maljković i Mozaik knjiga.

Priče koje su prethodnih godina objavljivane u Večernjem listu i na raznim portalima (priča Delete 2017. nagrađena je 1. nagradom Ranko Marinković), a sada su svoje mjesto dobile u zbirci intrigantna naslova Zbogom, romantiko!. Šesnaest priča pisanih prepoznatljivim stilom Sanje Pilić – jasnim, britkim, iskrenim i s dozom humora, ali i životne svakodnevice progovaraju upravo o životu. O mladosti, o starosti, o ljubavi i smrti, o životnim promjenama i o tome što i koliko (zapravo) u životu trebamo. Dotiče se autorica i suvremenosti, i samoće i strahova i emocija koje se isprepliću među likovima i uzrokovane su, ali i uzrokom su životnih odluka. Sanja Pilić poseže za dijalozima i monolozima, poseže kako za fizičkom tako i za psihološkom karakterizacijom likova. Ne libi se posegnuti niti za temom pisanja i spisateljskoga života. U likovima koji su u međuljudskim (partnerskim, prijateljskim, obiteljskim) odnosima, u žrvnju svakodnevice i preispitivanja samih sebe svatko će od nas pronaći djelić vlastite osobnosti, vlastite okoline i života koji teče – baš kao što teku i rečenice Sanje Pilić koje dotiču sve sfere kako života, tako i nas samih.

Zbirka Zbogom, romantiko! uvući će vas u svoj svijet i svoje rečenice i zasigurno joj nećete reći zbogom, nego će se još koji put naći u vašim rukama jer je Sanja Pilić njome još jednom pokazala zašto je rado čitana i koliko vješto barata nadahnućem i riječima.

 

Izvor: Cro-kultura

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.