RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Lady Imogen Loveless nema udvarača, ali s takvom sezonom je i sretna. Ne želi muža, ne želi biti zatočena kako bi glumila domaćicu, gospodaricu kuće. Želi slobodu, želi svoju kemiju i eksplozivne eksperimente. A to uz muža ne bi bilo moguće. A ljubav? To možda sanja, želi, ali ne želi priznati ni sebi ni drugima. Nitko ju osim njezine male ekipe zapravo ne poznaje. Sve dok joj na put ne stane detektiv, miljenik javnosti, ali i ubrzo njezina srca. Ipak, Opasne ljepotice dio su nje i njezine budućnosti, a njemu još ne može potpuno vjerovati kako bi ga pustila u svoj život.

Thomas Peck dobar je detektiv, a još bolji čovjek. Mudar, inteligentan i pravedan. Ipak, jedna posebna lady nikako ga pustiti bliže sebi kako bi saznao pravu istinu. Sve dok ih jedna serija eksplozija ne poveže i moraju raditi zajedno kako bi otkrili prave krivce. A dok rade zajedno polako upoznaju jedno drugo i strast koja pršti između njih polako dolazi do svog vrhunca. A oni su ti koji moraju odlučiti hoće li se prepustiti ili će se oduprijeti vatrenoj strasti.

Ovakve glavne likove trebam, očekujem, želim kada čitam ljubavne priče. Meni je samo zbog njih priča podijeljena na dva dijela. Prvi dio gdje se vodi njihova međusobna borba u kojoj sam neizmjerno uživala i drugi dio, onaj u kojem su na istoj strani i bore se zajedno, tu sam se emocionalno rastopila. Njihova karizma je opipljiva kroz stranice. Njihova energija se osjeti. To su glavni likovi koji se tako lako uvuku u srce. Njih sam čekala od početka serijala i nisu me uopće razočarali.

Ona je samouvjerena kada su znanost i borba za pravdu u pitanju, ali potpuno nesigurna kada na scenu stupa ljubav. Ali ima svoje ja, ima svoje prioritete i želje kojih se drži bez obzira na tugu koja nenadano dođe. On je s druge strane u vlastitoj muci, borbi svojih vlastitih osjećaja. Kako vrijeme prolazi tako se njih dvoje polako opuštaju i pokazuju svoje pravo lice jedno drugome.

Tema priče je odlična i malo drukčija. Pravi mali krimić uklopljen u ljubavnu priču i to mi se sviđa. U ovoj priči upoznajemo u malim dozama i svijet eksploziva. Imogen je malo drukčija lady, puna svojih tajni, a mi ih lagano otkrivamo.

Uronili smo i u osobnu borbu glavnog lika koji se bori s osjećajem pravde, ali i društvenog poretka. On koji je na dnu društvene ljestvice i ne osjeća se dovoljno dobar za jednu lady ma koliko god ona bila drukčijih svjetonazora. Taj njegov osjećaj ga koči u prepuštaju ljubavi kroz cijelu priču, a nitko mu ne može pomoći osim sam sebi.

Jednostavno jedna prekrasna ljubavna priča s dozom humora i vatrene strasti koja plamti kroz poglavlja. Stil pisanja koji osvaja i dinamičan ritam koji vuče na čitanje.

Jedini problem u svemu je što sada ne mogu dočekati iduću u serijalu, a koliko sam vidjela iduća knjiga izlazi tek sredinom iduće godine i sada samo ostaje čekati.

Od mene imate sve najiskrenije preporuke za ovu dirljivu ljubavnu priču koja mi je donijela osmijeh na lice.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.