RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Poppy Bridgerton oduvijek je bila znatiželjna. Više od drugih, ali nikada se zbog toga nije našla u nekim velikim problemima. Sve do sada. Na obali Dorseta, u običnoj šetnji, slučajno otkriva tajno sklonište smješteno izvan svih vidika. Ipak, njezino oduševljenje traje kratko jer ju pronađu dva gusara, vežu je i odvedu na brod. Otkrila je sklonište koje nije smjela otkriti i zbog toga su ju oteli. Tajne moraju ostati tajne. U jednom trenutku bezbrižno je šetala plažom razmišljajući kako se ne želi udati za nekoga tko je drukčiji od nje, a u drugom trenutku postala je svjesna kako ju nitko neće ni željeti oženiti nakon što saznaju za otmicu.

Andrew James Rokesby je odmetnuti kapetan koji za vladu radi na tajnim zadacima. Prevozi važnu robu i dokumente za koje ni sam ne zna što su. Njegove vještine moraju ostati tajna. A kada u svojoj kabini zatekne Poppy i kada shvati čijoj obitelji ona pripada svjestan je kako je njegov identitet postao ugrožen.

Njih dvoje moraju provesti zajedničko vrijeme tijekom putovanja i upoznaju jedno drugo. Ipak, neke tajne moraju ostati tajne bez obzira na nove osjećaje.

Oduševila sam se ovom knjigom već nakon prve stranice. Ne pamtim kada sam se toliko smijala od srca s nekim likovima. Ali smijala i smijala od početka priče pa sve do kraja. Najbolji likovi koje je ova autorica stvorila. Obožavam ja njih sve, svi imaju nešto što me osvoji, ali njih dvoje su jednostavno likovi koji su me oduševili u potpunosti. Obožavam ih.

Stil pisanja i dalje odličan. Dinamična priča puna sarkazma i uzbuđenja. Rat riječima između glavnih likova je savršen. Jednostavno mi nedostaje dovoljno riječi oduševljenja za ove likove i priču. Taj sarkazam između njih, ta verbalna borba je savršena za moj ukus.

Priča je napeta i seksualno uzbudljiva, ali ipak u prvom planu nije strast između njih već njihova inteligencija. Njihovo nadmetanje i upoznavanje. Strast je tu, seksualno uzbuđenje, privlačnost, ali nije to glavni dio priče i to mi se jako sviđa. Svega ima dovoljno u savršenoj mjeri. Brzo se čita i to je jedina zamjerka jer sam ju prebrzo pročitala. Žao mi je što na Goodreads platformi ne postoji mogućnost više zvjezdica jer ova knjiga za mene je zaslužila puno više od njih pet.

Od mene imate sve preporuke za ovu dirljivu ljubavnu i životnu priču. Ja sam se smijala i uživala u svakoj stranici.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.