RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Richard Kenworthy mora se oženiti. Nema puno vremena, ali mora pažljivo odabrati. Nitko ne zna njegovu tajnu, ne smije ju nitko ni saznati. Na godišnjem koncertu ugleda Iris i jednostavno odmah zna, ona je ta. Neće puno ispitivati, nema udvarača i jednostavno joj čini uslugu. Bar u to uvjerava sebe. Napokon ima nadu kako će na kraju sve biti dobro.

Iris Smythe-Smith navikla je biti izvan događaja. Ali u tome čak i uživa, promatra druge. Baš zbog toga odmah shvati kako nešto nije u redu kada Richard Kenworthy poželi razgovarati s njom. Namjere mu nisu iskrene, ona to osjeti. Ipak, njegov šarm osvaja čak i nju.

Sir Richard zna kako mora biti brz, a najbrži način za oženiti se je kompromitiranje jedne dame. Ali zbog toga njezine sumnje postaju još jače. Ne postoji tajna koja se na kraju sama ne otkrije, samo treba biti strpljiv. A Iris je uporna i neće odustati.

Odmah nakon čitanja pišem svoja razmišljanja jer ne mogu čekati. Jednostavno ne mogu. Knjiga je savršena, odlična i sada nakon čitanja mi je druga najdraža knjiga ove autorice. Definitivno.

Likovi su mi odlični. Odlično okarakterizirani. Snažni, a puni emocija. Misle na druge prije nego što misle na sebe. Tuđa sreća im je bitnija od vlastite. Ali i oni žele sreću, samo im treba duže kako bi ju postigli. Jednostavno su divni. Zajedno čine tako savršen spoj i obožavam ih kao par. Sporedni likovi su isto jako zanimljivi i jedva čekam kroz ostale priče nešto i o njima pročitati.

Tema je odlična. Autorica je stvorila tajnu koje smo svjesni od prve stranice i otkriva se tek pred sami kraj priče. Iako sam naslutila o čemu je riječ ipak samu potvrdu dobivam tek kasnije. Autorica je tom tajnom postigla napetost i uzbuđenje koje nas tjera prema naprijed u priči.

Priča je dinamična i tako laka za čitanje. Napeta, uzbudljiva, a opet pitka i puna emocija. Jednostavno je priča u kojoj se uživa od početka do kraja. Divna, savršena.

Od mene imate sve preporuke za ovu dirljivu ljubavnu priču. Vjerujem da će i vas osvojiti kao što je mene.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.