RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Hugh Prentice napravio je grešku. Grešku koju je skupo platio za cijeli život. Ipak, morao je naučiti živjeti s osudom, ali i bolovima koji će ga pratiti doživotno. Nema previše strpljenja za žene, pogotovo one koje su pametne i svjesne svojih vrlina. A lady Sarah Pleinsworth je upravo takva žena. Iako je i sam vrlo pametan, zapravo matematički genije, ne može si zamisliti da bi ga neka žena željela. Ni on ne želi ženu, njezinu blizinu, to si barem cijelo vrijeme govori.

Sarah nije nikako mogla oprostiti Hughu što je jednim dvobojem uništio njezinu obitelj. Ali sada kad je njezina obitelj na okupu i kada su svi sretni možda postoji mala nada u dubini srca. Ne smeta njoj njegova oštećena noga već njegova osobnost. Živcira je, a to ne želi. Međutim, vrijeme prolazi, njih dvoje sve više vremena provode zajedno. Upoznaju jedno drugo i vrlo brzo shvati kako je o njemu imala potpuno krivo mišljenje. A on nije dovoljno jak oprostiti sam sebi kako bi im dao šansu.

Već svi znaju koliko volim knjige ove autorice. Neke me osvoje, neke oduševe, ali ova priča, ona je nešto sasvim drugačije. Priča me potpuno osvojila. Već nakon prvog poglavlja bila sam potpuno zaljubljena u temu, likove, zapravo u sve.

Stil pisanja i dalje osvaja. Dinamika koja je u savršenom skladu s tijekom radnje. Čita se dovoljno brzo, a autorica nam uspori na pojedinim mjestima ubacivanjem zapleta kako ne bi previše brzo došli do kraja. Tempiranje je odlično.

Likovi. Što reći o njima osim da ih obožavam. Hugh, ponosan i tvrdoglav. Lady Sarah još ponosnija i još tvrdoglavija. Potpuno isti, a tako se divno nadopunjuju. Inače volim kad su likovi suprotnosti, ali ovdje me osvojila činjenica kako njih dvoje imaju potpuno iste osobnosti i čine tako divnu cjelinu zajedno.

Prošlost ih malo koči, ali zašto bi sve bilo jednostavno. Onda ne bi bilo zanimljivo. Ovako smo dobili divnu, savršenu ljubavnu priču punu emocija.

Autorica je sa serijalom Bridgertoni postavila ljestvicu vrlo visoko, a ova priča mi je skočila sve do njih. Preskočila je puno naslova koji su mi među najdražima i zauzela svoje ponosno mjesto pri samome vrhu.

Od mene definitivno imate sve najiskrenije preporuke za ovu dirljivu ljubavnu priču. Priča je napeta, uzbudljiva i jednostavno divna. Očarala me od prvog do zadnjeg poglavlja.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.