RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Lady Linnet očaravajuća je ljepotica za kojom svi muškarci okreću glavu. Njezina ljepota nema konkurencije. Ali njezino srce pripada samo jednom muškarcu i to onom kojem je davno slomila srce. Morala je, to si barem govori svaki dan. Još kao mala djevojčica zaklela se kako će osvetiti djeda i njegov posao koji je stvorio. Osvetu je pomno planirala i daleko je dogurala, ali negdje putem izgubila je pravu ljubav. Može li ipak ljubav biti jača od osvete?

Jamie Rayburn, mnogo godina nakon slomljenog srca, vraća se u Englesku. Ona je prva osoba na koju je naletio, a zadnja koju je htio vidjeti. Svjestan je kako je došlo vrijeme da si pronađe čestitu ženu. Treba osnovati obitelj. Problem je što pokraj nje razmišlja samo o njoj. Iako mu je slomila srce on i dalje osjeća nešto prema njoj. Može li on progutati svoj ponos i prihvatiti nju takvu kakva je?

Moram priznati da sam uživala u njihovoj priči. Nije mi najbolja knjiga ove autorice, ali nije loša. Možda sam ju uzela čitati baš u pravo vrijeme. Dosta dugo je stajala na polici i čekala svoj red. Ja oduvijek čitam po osjećaju, kad osjetim kako mi se čita neka povijesno ljubavna priča točno znam koju čitati iduću. Takav slučaj je bio i s ovom knjigom. Jako mi se čitala knjiga ovakve tematike i moram priznati da me nije razočarala.

Meni osobno ima sasvim dobar omjer opisa i dijaloga u priči što mi samu priču čini dosta dinamičnom. Nije previše brza, ali nije ni spora. Taman da zadrži pažnju.

Likovi su mi zanimljivi. Malo sam imala problema s prihvaćanjem njezine velike želje za osvetom, izgubila je pravu ljubav zbog nje, ali kako je priča tekla tako sam sve više i više shvaćala razmjere tuge i zbog čega je ta osveta potrebna.

Jako mi se svidio nenadani zaplet u priči, tajnovitost i mračne tajne koje okružuju hodnike palače, ali to morate saznati sami. Moram priznati da takvo nešto nisam očekivala u ovakvoj priči, ali definitivno čini cijelu priču još napetijom.

Sve u svemu ovo je jedna zanimljiva i napeta ljubavna priča. Meni se svidjela i nadam se da će se svidjeti i vama.

Od mene imate sve preporuke.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.