RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Leopold Dautry poznat je kao ozloglašeni vojvoda od Villiersa. Nakon nekih događaja shvatio je pravi smisao života i odlučio svu svoju izvanbračnu djecu dovesti pod svoj krov. Ali, kako bi bio siguran da su djeca u dobrim rukama treba mu supruga. Supruga koja će znati djecu dovesti u red, ali i voljeti ih. Zbog toga samo dvije žene visokog roda dolaze u obzir. A on je vrlo odlučan u namjeri da jednu od njih učini svojom.

S knjigama ove autorice imam svakakva iskustva. Neke njezine priče obožavam, potpuno su me osvojile. A neke jednostavno nisu išle. Čak sam od nekih znala i odustati od čitanja. Kada sam krenula s ovom knjigom mislila sam kako će ovo biti jedna od lošijih njezinih knjiga. Jedno poglavlje, drugo, treće i već sam skoro odustala od čitanja. A onda sam ju ipak tu istu noć uzela opet u ruke i na kraju nisam stala dok ju cijelu nisam pročitala. Prvi dio priče mi je bio na kraju ok, ništa više, ništa manje. Ali zato drugi dio priče. Jao meni, uživala sam u potpunosti. Na kraju je ispalo kako mi je ovo jedna od dražih priča ove autorice, ako ne i najdraža.

Ne mogu izbaciti iz glave činjenicu kako sam zbog prvih par poglavlja skoro odustala od priče koja me na kraju osvojila. Još jedan dokaz da početak ne mora biti kao kraj, ali i da ne odustajem tako olako.

Sarkazam koji je u ovoj priči potpuno osvaja i glavni likovi, iako imaju svoje mane, jako lako osvajaju naša srca. Kraj priče mi je bio tako jak i tako divan, tako emocionalan i drago mi je što sam se ipak vratila knjizi istu noć.

Ono što mi se jako sviđa je način na koji je autorica uklopila surovu stvarnost prošlog vremena u ljubavnu priču. Izvanbračna djeca i njihov odgoj. Žalosno je kako su djeca u to vrijeme bila potpuno nebitna. Samo nasljednik i to muški je onaj koji je bitan, svi ostali, pogotovo djevojčice nisu bili vrijedni pažnje. Mala djeca koja još ne znaju za svijet oko sebe bila bi bačena u ralje prljavih poslova. Djeca bez djetinjstva.

Na kraju je ovo stvarno priča vrijedna vaše pažnje. Od mene imate sve preporuke za ovu dirljivu ljubavnu i životnu priču.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.