RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Prvi roman iz serije o obitelji SMYTHE-SMITH

Honoria Smythe-Smith svima je poznata, ali zapravo ju jako malo ljudi zna. Svi misle kako je ona jako loša violinistica što i je, ali ona to zna i prihvaća iz ljubavi prema majci dok drugi misle za zapravo nema sluha. Smatraju je nedovoljno dobrom prilikom za suprugu, a zapravo se u njoj krije prava ljepotica i žena puna strasti i uzbuđenja. Od djetinjstva postoji samo jedna osoba s kojom je ona onakva kakva zapravo je. Ta ista osoba je jedina u koju ona ne želi biti zaljubljena, ali nekada u životu ne ide sve kako ona želi.

Marcus Holroyd je grof od Chatterisa. Nikada nije znao što znači prava obitelj i ljubav. Nije znao pravo značenje doma i topline koju može osjetiti. Sve dok nije upoznao mladića koji ga je prihvatio kao brata, najboljeg prijatelja. Od dana kada je ušao u dom obitelji Smythe-Smith postao je još jedan njihov član. Upravo zbog toga jasno je zašto se ne smije zaljubiti u mlađu sestru najboljeg prijatelja. Oduvijek se prema njoj odnosio kao prema vlastitoj sestri, ali ona više nije mala djevojčica već žena u punom smislu te riječi. Ne smije se zaljubiti u nju, to mu postane dnevna misao.

Julia Quinn, jedna od mojih najdražih autorica. Do sada me još niti jednom nije razočarala pa tako ni sada. Jednostavno sam uživala u ovoj priči. Nisu to Bridgertoni, ali meni nije ni daleko od tog serijala.

Ovu obitelj smo upoznali kroz serijal o obitelji Bridgerton, ali uopće ih nisam tako zamišljala. Tu sam se stvarno iznenadila i to pozitivno. Kroz čitav serijal sam ih smatrala dosadnim mladim damama bez sluha i stila, a sada mi je krivo. I to jako. Jer upravo Honoria Smythe-Smith postala mi je jedna od najdražih žena koje je ova autorica stvorila. Jednostavno ju obožavam. Njezin način borbe u svijetu u kojem živi je fascinantan, a njezin sarkazam je kao šlag na torti. Pa ne možete ostati ravnodušni kada upoznate ovakav lik kao što je ona. Jednostavno me oduševila.

Marcus je također lik koji osvaja na prvu. Sarkazmom, ali i svojim ponašanjem. Jednostavno su odličan par. I sada tek shvaćam koliko ova autorica može iznenaditi i onda kada mislimo da smo vidjeli i pročitali sve. Ima puno toga što nas očito još čeka kod ove autorice. Samim time je dokazala još jednom da je u samom spisateljskom vrhu.

Priča se čita brzo, jako brzo, ali na onaj dobar način. Dinamična je i zanimljiva i drži pažnju do kraja. Jednostavno ona vrsta knjige koju se ne spušta iz ruku dok ju potpuno ne pročitate. A čak i nakon čitanja sam ostala pod dojmom i to pozitivnim.

Od mene imate sve preporuke za ovu ljubavnu priču koja me nasmijala do suza.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.