RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Mary je prelijepa kći škotskog kralja, ali uz ljepotu ona je i vrlo, ali vrlo znatiželjna i tvrdoglava. Nakon što se iskrala iz dvorca u robi koja nije njezina kako bi se našla sa svojim budućim mužem sve krene po krivu. Prerušena u sluškinju nailazi na tabor ratnika. Kako bi ih čula o čemu pričaju mora doći što bliže, a to joj donosi samo nevolje. Odjednom se nađe u naručju neprijatelja njezina oca. Odlučna je u tome da on nikada ne sazna njezin pravi identitet, želi zaštititi svog kralja i svoju zemlju. Bez obzira na cijenu, čak iako je ta cijena njezina krepost. Spremna je na sve, bar tako misli u početku.
Stephen de Warrene je jedan od najboljih i najhrabrijih ratnika. Spreman je braniti svoju riječ, svoju obitelj sve do samoga kraja. Kada odjednom u njegovom naručju završi zlatokosa zarobljenica svi njegovi osjećaji se poljuljaju. Osjeća jaku strast prema njoj, a vidi da je ta strast i u njezinim očima. Želi ju bez obzira na sve, ali ona ga uporno odbija od sebe. Odjednom mu najbitnije postane slomiti njezinu obranu i napokon osjetiti njezinu strast.
Ali kada se istina sazna sve dolazi na naplatu.
Ovako, još jedna dobra knjiga iz pera ove autorice. Ali, opet taj ALI kod mene. Priča je dobra, ali nije kao ostale njezine priče. Meni osobno ovo je njezina lošija knjiga. Problem je zapravo samo jedan, glavna ženska junakinja priče.
Idemo onda redom.
Tema priče je odlična. Njih dvoje su neprijatelji koji se nađu u klopci strasti i požude. Žele jedno drugo, ali jako puno toga je na kocki. Taj dio priče je savršen. Sviđa mi se što je autorica uklopila puno likova u samu priču jer volim takve priče. Upoznajemo i druge osobe osim onih glavnih.
Stil pisanja i dalje savršen. Sviđa mi se kako autorica nije previše ubacivala nepotrebnih opisa. Sviđa mi se kako zbog toga priča teče lagano bez obzira na to što je knjiga prava debeljuca.
A sada dolazimo do onoga ALI. Glavni likovi. Stephen mi je odlično odrađen i okarakteriziran. Njega je stvarno odlično razradila i stvorila lik koji drži cijelu priču. Ali Mary ne, jednostavno mi nije sjela. Ona je jedini razlog zašto mi je ova priča lošija od svih priča ove autorice. U početku priče toliko me živcirala da sam morala na trenutke ostaviti knjigu. A onda jedan dio priče, rekla bih u sredini, čak mi se i nekako malo promjeni pa ju uspijem prihvatiti. I onda iz ne znam kojeg razloga autorica ju u zadnjem dijelu opet napravi razmaženom, nesigurnom i jednostavno meni odbojnom. Kao par su mi bolji nego kao pojedinci. On mi je odličan, a ona potpuna suprotnost.
Ipak priča kao priča je odlična, samo da je autorica malo bolje okarakterizirala i zapravo zamislila glavnu junakinju priče. Ovako mi je ona pokvarila dosta toga.
Ali i kao takva priča mi nije bila gubitak vremena. Pokušala sam maksimalno iskoristiti one dobre strane knjige, kojih ima dosta i uživala sam do kraja. Bez obzira na Mary.
Tako da od mene imate sve preporuke za priču koja je odlična, samo se naoružajte strpljenjem za glavnu junakinju priče. Definitivno vrijedi pročitati. A ono što mene sada jako zanima je priča njegovog brata. Vjeruje da se u toj priči puno toga krije. Nadam se da ćemo dobiti i nastavke serijala uskoro.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.