RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Sesily Talbot ima trideset godina, nema supruga i među muškarcima je poznata kao Sexily. Znači da sigurno nije na dobrom glasu. Ona je divlja, ona je skandalozna. Svi muškarci je žele, žene je mrze, a ona je svoje srce poklonila samo jednom muškarcu. I to muškarcu koji nju očito ne želi niti primjećuje. Kada je taj muškarac pobjegao preko oceana u Ameriku ona odluči promijeniti svoj život. I dalje je skandalozna, ali uz vojvotkinju od Trevescana postane dio grupe žena koje se služe svojim vještinama kako bi uništile muškarce koji su to zaslužili.

Nakon dvije godine i mnogo uništenih muškaraca u njezin život vraća se onaj kojega nikada nije zaboravila.

Caleb Calhoun vraća se u London i odmah vidi nju. Njegovu želju, njegovu tihu patnju. Ali ona ne smije znati koliko ju on želi. Ima tajne, tajne koje moraju ostati tajne. Ali kada im se životi ukrste i zaprijeti im životna opasnost oni moraju surađivati. Što su više zajedno sve se lakše tope neka obećanja. On pokušava paziti na Sesily u isto vrijeme dok pokušava paziti na svoje srce.

Ovo je prvi roman u seriji Opasne ljepotice. Novi serijal i već sam oduševljena temom serijala. Riječ je o ženama koje prkose svom vremenu i onome što se od njih očekuje. One su skandalozne, divlje, neukrotive i opasne. Sve one su me potpuno osvojile i jedva čekam čitati priče i o ostalim junakinjama jer su definitivno zaslužile svoje priče.

Ovdje imamo glavne likove koje obožavam. Caleb me osvojio, ali ne toliko koliko Sesily. Njezina tajna je ljubav, strah, bol, ali ona to sakriva svojim skandalima, svojim djelovanjem protiv muškaraca koji su najgori u njihovom životu. Ona pomaže, ona je junakinja. Neke žene ju preziru, ali neke joj se dive. A ona skriva toliko puno toga što se ne vidi na površini. Svi imaju tajne, svi nešto skrivaju. Ništa nije onako kako se čini. Ona mi je savršena za ovu prvu knjigu. Upoznali smo ne samo nju već i njezine prijateljice koje su ostavile jak utjecaj na mene. Prava grupa žena koje ostavljaju trag iza sebe.

Tema priče je unikatna. Većinom čitamo o ženama koje se bore protiv svog vremena i žele biti ravnopravne muškarcima, ali ostaju u tom društvu, paze. Ove ne, njih društvo ne zanima, njih takav život ne zanima. One su prekinule sve konce koji ih povezuju s pravilima i normama i žive svoje živote kako žele. Sviđa mi se.

Sviđa mi se stil pisanja autorice. Već smo se upoznali s ovom autoricom kroz neke naslove, ali mislim da će meni ovo biti njezin najbolji serijal. Obožavam čitati o takvim ženama, a autorica je ovim serijalom stvorila priče dostojne pamćenja.

Od mene imate sve najiskrenije preporuke za ovu drukčiju ljubavnu priču. Za priču o hrabrosti i priču o borbi, ali i djelovanju u toj borbi protiv nepravde nad ženama.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.