RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Emilia je pristojna, dobra i osjećajna djevojka. Vicious je njezina potpuna suprotnost. Dok ona želi svijet okupan bojama japanske trešnje, on želi svijet crne boje.
Prije deset godina morala je napustiti svoj dom, svoju obitelj, a sve zbog njega. Trebala je živjeti život koji voli, a zbog njega se bori i živi na rubu siromaštva. Sve zbog njega, a sada ju je pronašao. New York je velik grad, ali ne dovoljno velik kako bi se skrila od njega. Ipak, kada se nađu jedno pokraj drugoga shvatit će jednu bolnu istinu. Koliko god se mrze, toliko se i privlače.

Već sam čitala knjige ove autorice. Knjige koje sam do sada čitala bile su mi jako dobre, ali ništa wow. A onda pročitam ovu i iznenadim se koliko me oduševila. Ono što mi se sviđa kod knjiga ove autorice je njezin stil pisanja. Zavodljiv, a ipak ležeran. Dinamičan. Poletan. Jednostavan. Ono što mi se sviđa u ovoj priči su likovi, radnja, skrivena istina, mračno raspoloženje, mračna ljubav, napetost. Zapravo, sviđa mi se sve. Od početka do kraja.

Ovo je prva knjiga serijala Grešnici Sainta i vjerujte mi, Vicious je griješio.

Vicious, što reći o njemu? Mrzim, mrzim, mrzim ga, ali ga u potpunosti obožavam. Ne mogu jednostavnije objasniti osim da koliko ga mrzim toliko ga obožavam. Kako se priča razvija tako se i moji osjećaji prema njemu mijenjaju. Ali isto tako se i Emilia mijenja. Pratimo njezinu borbu s osjećajima i željama koje ima.

Bila je povrijeđena, slomljena, ali ona više nije tinejdžerica kao prije deset godina, sada je žena. Ali ni on više nije tinejdžer koji želi njezine suze, sada je muškarac na kojem se vidi bol u očima. Samo treba duboko zagledati. Istina o prošlosti je teška, mračna, čak bolesna, a ipak zbog te istine ga gledam na kraju priče potpuno drukčije. Ali to je nešto što morate sami otkriti. Ne želim vam uništiti osjećaj potrebe za istinom. To je meni najdraži dio priče. Kada otkrijem pravu istinu iza ponašanja nekog lika.

Potpuno sam oduševljena pričom i likovima. Ali i sporednim likovima, baš zato sam morala malo istražiti serijal i saznati kako nam ostale knjige iz serijala donose njihove priče. Vjerujte mi, ja jedva čekam.

Iznenađena sam koliko sam oduševljena i ovo je jedna odlična priča koja se jako brzo i lako čita, ali maksimalno uživa. Izgleda da imam neko skriveno oduševljenje mračnim ljubavnim pričama jer ova je upravo takva.

Od mene imate sve najiskrenije preporuke za ovu dirljivu, mračnu i vatrenu priču.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.