RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Louisa Tempest iz malog mjesta dolazi u London kako bi svojoj sestri pomogla u pronalasku muža. Sada kada prokletstvo njihovog mjesta više ne postoji ona vjeruje kako joj sestra može pronaći srodnu dušu. Ona pak želi njoj pomoći i vratiti se u rodno mjesto svom ocu, ne želi brak i ljubav. Postoje neke tajne zbog kojih vjeruje kako nikada neće biti sretna. Ipak, ni jedan muškarac do sada joj nije zaustavio dah samo pogledom u nju. Ali za sve postoji prvi put. A za prvi put pobrinut će se Hanibal, njezin nepopravljivi mačak. U trenutku kada su Louisa i njezina sestra blizanka stigle u London njezin mačak izletio je iz kočije u susjednu kuću. Zbog mačka bila je primorana susresti se s vikontom Wakefieldom. Vikontom i njegovom neurednom pojavom. Ali i njegovom kućom kojoj pod hitno treba ženska ruka. Kako osjeća potrebu ispraviti način na koji su se upoznali ona odluči pomoći tajanstvenom susjedu u sređivanju svog života. Nije mislila da će se on toliko tome protiviti niti da će ona toliko biti željna njegove pažnje. U njima se budi dugo uspavana požuda, ali i svjesnost problema koji ih okružuju. Može li samozatajna ljepotica iz zvijeri probuditi princa?

Ljepotica i zvijer, a tu bajku obožavam. Od prve do zadnje stranice ja sam bila oduševljena svakim dijelom priče, svakim novim poglavljem. Likovi, ajme kakve je likove autorica stvorila. Ne znam tko mi je draži. Žena koja nije svjesna svoje ljepote, ali je svjesna svoje inteligencije ili muškarac koji se zbog svoje boli pretvorio u pravu zvijer, muškarac koji izbjegava svaki kontakt s ljudima koji ga okružuju. Obožavam ih oboje, a zajedno su još bolji i zanimljiviji. Njihovo nadmetanje mi je odlično, zanimljivo, smiješno i savršeno. Zajedno čine tako odličan par i definitivno jedan od najdražih knjiških parova ikada. Najbolja knjiga iz ovog serijala. Nisam se nadala da će me ova priča toliko oduševiti, ali držala me budnom sve do jutra. Uzela sam ju u ruke kako bih pročitala par stranica prije spavanja, a već u idućem trenutku sam shvatila kako sam pola noći provela s knjigom u rukama. Čitala sam bez prekidanja, bez stajanja, bez nepotrebnog odustajanja. Jednostavno sam uživala u potpunosti.

Nisu me samo ti glavni likovi osvojili već i sestra blizanka i stari prijatelj Tuck. Ali o njima ćemo čitati u idućoj priči, nadam se da ćemo dobiti prijevod. Sviđa mi se tema priče, njezini pokušaji da ga vrati u život. Nemam zamjerki, sve mi je savršeno. Od likova, teme, vremena u kojem se priča odvija. Ma sve obožavam.

Još jednom autorica je stvorila ženski lik koji je ravnopravan sa svim muškarcima. Još jednom je stvorila junakinju priče koja je hrabra i odvažna. Koju nepravda pogađa i koja zna prave vrijednosti života.

Priča je uzbudljiva, napeta, seksi u nekim trenucima i čak i dirljiva. Od mene imate sve najiskrenije preporuke za ovu ljubavnu priču.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.