RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Jared Marcus Benton, vojvoda od Bradforda, muškarac je kojemu nitko ne može stati na put. Ima izgled, ima bogatstvo, ali nema ženu. Nikada nije želio biti vezan brakom, nikada ga ni jedna žena nije toliko jako privukla. Sve dok ne upozna nju. Caroline Richmond. Ženu tajanstvene prošlosti. Ženu koja je hrabra i vatrena. Ženu koja mu zarobi srce i misli već u prvom susretu. Sve što on sada želi je ona. A on uvijek dobije ono što želi. Strast između njih je svima vidljiva, ali može li strast prerasti u pravu, iskrenu ljubav? On želi njezino tijelo, ona želi njegovo srce i povjerenje. On je tvrdoglav, ona ne popušta. Može li dvoje naizgled nespojivih ljudi biti odličan par?
Od prve do zadnje stranice ja ovu knjigu nisam ispustila iz ruku. Čitala sam čitavu noć, ali nisam mogla ostaviti niti jednu stranicu za sutra. Jednostavno me uvukla u svoju priču. Sve, ali sve u ovoj priči obožavam. Od likova koji su kompleksni, sa skrivenim osjećajima do radnje koja je zanimljiva i vrlo dinamična. Dijalozi između glavnih likova, ali i onih sporednih su odlični. Smijeh se provlači kroz cijelu priču. Emocije se bude jedna za drugom tijekom čitanja i jednostavno joj nisam mogla odoljeti.
Radnja na nekim mjestima malo zastane, ali ništa previše. Autorica je napravila odličan kontrast između dinamike, vatrene privlačnosti, mirovanja i iskrene ljubavi. Nisam pročitala sve knjige ove autorice koje su do sada prevedene kod nas, neke jednostavno čekaju svoj red, ali ovo je jedna od boljih njezinih knjiga koje jesam pročitala. Sviđa mi se stil pisanja i ta neka lakoća kojom se te priče čitaju. Bez previše opisa i ulaženja u detalje, samo uživanje i opuštanje. Malo mi je na nekim mjestima bilo potrebno više detalja, ali već s idućim poglavljem bih zaboravila na tu potrebu. Svako poglavlje je jednostavno odlično.
Sviđa mi se spoj dvije kulture, pogotovo u vrijeme kada su te razlike bile veće nego danas. Sviđa mi se hrabrost i neustrašivost glavne junakinje priče. Mislim da ste shvatili koncept svega ovoga, priča mi se jako svidjela. I mislim da sam ju čitala u pravo vrijeme. Upravo kada sam trebala neku knjigu koja će me potpuno uvući u svoju radnju i koja će mi donijeti osmijeh na lice.
Od mene imate sve najiskrenije preporuke za ovu predivnu ljubavnu priču. Uživala sam u uzbuđenju i natezanju glavnih likova, njihovom malom ratu između sebe.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.