RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Tess Hartsong je mlada udovica u bijegu od života. Želi novi start, novi početak bez tuge oko nje. Od kada je ostala bez muža ostala je bez svega. Nema više volje za svoj posao i nema više volje za ljude oko nje. Upravo zbog toga dolazi na planinu Runaway. Nada se da će u malom gradiću na planini pronaći mir. Ali umjesto mira i tišine dobit će preokret kakvom se nije nadala. Jedan umjetnik i jedna mala beba promijenit će njezin život. I možda će upravo takav život biti ono što ona želi.

Ian North bježi iz grada u planine kako bi imao svoj mir i pokušao pronaći inspiraciju koja ga je napustila. Ali uskoro upoznaje ženu punu strasti i tuge koja ga privlači poput magneta. Uz nju mir nikada neće imati, a ona ga na neki način privlači. Mještani koji su se do nedavno držali po strani odjednom mu se petljaju u život i njemu nije jasno zašto jednostavno ne ode. Možda zbog te prekrasne žene ili male bebe koja je osvojila i njegovo tvrdokorno srce?

Još jedna prekrasna priča ove autorice. Već sam navikla na teške teme u njezinim pričama. Te teme autorica uvijek vješto upakira uz ljubavnu priču koja obično pršti strašću i uzbuđenjem. Ovdje je autorica nekako više dala prednost pravoj ljubavi ispred strasti. Ima tu uzbuđenja, ali cijela priča je prekrasna, divna, nježna. Teške teme se izmjenjuju. Tinejdžeri i seksualni život o kojem još ništa ne znaju, odnosi s roditeljima gdje nema razgovora već samo udarci, pobačaji i suočavanje sa svima nakon gubitka djeteta. To su samo neke od tema koje je autorica vješto uklopila u prekrasnu ljubavnu priču.

U početku sam imala osjećaj da je stil pisanja promijenjen, nešto mi je bilo drukčije, ali čim je priča krenula znala sam da je to ono pravo. Autorica i njezin poznati stil pisanja. Stil pisanja koji ja obožavam. Niti jedna stranica mi nije bila višak. Sve je tako divno napisano i dozirano kako bi nam držalo pažnju do kraja priče.

Likovi. Ajme, ne znam koga volim više. Ian koji se trudi biti hladnokrvan prema osjećajima ili Tess koja ide glavo kroz zid. On važe svaku odluku, a ona ne razmišlja niti sekunde. Ona djeluje, voli, pomaže. On gleda, važe, odlučuje. Ali voli iskreno. I prekrasni su mi zajedno. Zajedno su savršeni. A mala beba? Taj dio morate otkriti sami. Sviđa mi se što je autorica epilog napisala iz drugog pogleda, ta beba je narasla i epilog mi je presladak.

Dakle, knjigu obožavam. Iako nisam imala vremena pročitati ju odmah u jednom danu ipak sam jedva čekala na svaki slobodan trenutak. Stranica po stranica za potpuno uživanje. Jako se lijepo čita i priča je vrlo dinamična. Jednostavno savršena.

Od mene imate sve najiskrenije preporuke za ovu dirljivu priču. Uživala sam i autorica je još jednom dokazala zašto obožavam njezine priče. Svaka knjiga ima posebno mjesto u mom srcu.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.