RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Sloan Reynolds živi u mirnom, malom gradiću na Floridi. Ima majku i najbolju prijateljicu, ima kolege koji je iskreno vole. Njezina karijera policajke u usponu je i trenutno je sretna. A onda se sve mijenja. Jednog dana iznenada je dobila poziv od oca, oca koji nikada nije htio stupiti u kontakt s njom. On ju sada odjednom želi upoznati. Želi da dođe u Palm Beach i provede neko vrijeme s njim i njezinom sestrom. Sestru je viđala samo u časopisima i novinama, ali nikada uživo. Ona ipak ne osjeća nikakvu privrženost prema čovjeku koji ju je ostavio kada je bila dijete. Ali kada joj priđe FBI agent Paul Richardson i otkrije joj zadatak u kojem želi da ona sudjeluje počinje razmišljati o ponovnom spajanju nje i njezine obitelji. Njezin otac osumnjičen je za prijevaru, urotu i ubojstvo i ona bi im bila odlična krtica unutar četiri zida sa svojom obitelji. Pristaje, ali samo zato što je mislila da je dovoljno jaka kako im ne bi oprostila. Nije mogla niti sanjati što će se sve događati kada dođe. Isto tako nije mogla zamisliti muškarca koji će joj uzeti srce.
Noa Maitland muškarac je koji ima sve, novac, izgled, moć, a onda upozna Sloan i nešto neobjašnjivo ga vuče njoj. Zanimljiva mu je, ali na neki način i krhka i on ju želi od prvog dana. Ona nije znala da je on pod istragom FBI-ja, on nije znao da je ona policajka. Dvije nespojive osobe ipak privlače jedno drugo. Dok vrijeme prolazi Sloan popušta svoj zid i pušta u svoje srce ljude za koje je rekla da nikada neće. A onda se dogodi šokantno ubojstvo i sve ih uzdrma. Ubojica je netko među njima, a Sloan mora shvatiti tko skriva istinu, tko laže i kome može vjerovati. Ljubav i strast joj stoje na putu kako bi pronašla istinu.
Judith McNaught moja je najdraža autorica, sve njezine knjige obožavam i svaka je posebna na neki svoj način pa tako i ova. Ova knjiga ipak je drukčija od ostalih jer je ljubav stavila u pozadinu, ovo je prvenstveno krimić. I to mi se iskreno sviđa, ljubavna priča je prisutna, ali nekako zbog radnje stavljena u pozadinu same priče. Volim takve knjige. Ljubavni krimić koji će ugrijati srca, ali i uzdrmati osjetila. Ova priča me podsjeća na priče Julie James, još jedne autorice koju obožavam.
Priča je napeta s jako puno tajni, neke tajne su prisutne do samoga kraja i tek se na kraju otkriju. Uzbudljiva je i tečna, priča lagano plovi, nema stajanja, nema nepotrebnog odlaska unazad u samoj priči, sve je lijepo dinamično što stvarno volim. Stvarno volim stil pisanja ove autorice, tako jednostavan, a tako originalan.
Ova priča je lijepa, nježna, dirljiva, ali i napeta, uzbudljiva i strastvena. Krimić je napisan odlično, zaplet, negativci i oni na stani zakona, autorica je napravila odličan spoj između zla i dobra. Ljubavna priča je manje upadljiva nego što smo inače naviknuti čitati od ove autorice. Stvorila je nekako realnu ljubavnu priču, ali njihovu priču nije stavljala u prvi plan. Sviđa mi se to za promjenu kod ove autorica jer se sada dokazala i u krimićima, očito je pisanje samo po sebi nešto što ovoj autorici stvarno ide od ruke, bez obzira na žanr koji izabere pisati. Obožavam njezine knjige, njezine priče i likove koji stvori.
Od mene imate sve najiskrenije preporuke za ovu priču koja je drukčija od svih koje sam do sada čitala.
Izvor: Just Read
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.