RECENZIJA Anamarija Jelić, Just Read

Holly de Chastel nosi svoje prokletstvo. Ona je prekrasna. Dok ju neki smatraju sretnicom zbog svog izgleda ona o tome tako ne razmišlja. Nikada ne zna tko želi biti kraj nje zbog izgleda ili nje same. Sve što želi je jednog dana udati se za muškarca kojeg voli i koji voli nju zbog nje, a ne zbog izgleda. Zbog toga je odbila jako puno prosaca do sada, izmišljala je laži o sebi samo kako bi muškarci pobjegli od nje. Ali njezinom ocu to je na kraju bila kap koja je prelila čašu. Organizira turnir za njezinu ruku. Pobjednik će dobiti nju za ženu. Holly naravno ne želi pristati, ali zna da mora. Ipak odluči se za još samo jedan način kako otjerati muškarce od sebe, svoju ljepotu je u jednom danu uništila i od prekrasne žene pretvorila se u najružniju ženu. Bila je sigurna da ju nitko neće htjeti takvu ružnu, ali nije računala da je na turnir za njezinu ruku došao i muškarac koji traži ružnu ženu. Muškarac koji će joj pomaknuti tlo pod nogama, ali i muškarac koji prezire ljepotu. Može li glumiti ružnoću do kraja svog života?
Austin od Gavenmora poznat je kao vrstan ratnik, ali i vitez bez novca. Njegov dvorac propada, ljudi žive u bijedi, a sve zbog kletve koja je bačena na sve muške nasljednike njegove krvi. Davno prije Arthur od Gavenmora pokleknuo je pred ženskom ljepotom i svojom ljubomorom i zbog njega su svi prokleti i stoljećima poslije. Mislio je da ako oženi ružnu ženu kletva će nestati. Ali nije računao na zamku prekrasne žene koje je osvojila njegovo srce. Ali ne da se, bori se protiv sebe i svojih osjećaja, bori se protiv svoje ljubomore. Želio je ženu koja će poništiti kletvu svojom ružnoćom, ali možda kletve više ni nema, možda mu samo treba žena koja će odlediti led oko njegova srca.
Uživala sam od početka do kraja. Prekrasna priča o ljubavi, vjeri u braku, kompromisu, nadi. Prekrasna i dirljiva priča puna humora i strasti. Dijalozi između likova su mi odlični jer su oba lika teška, imaju svoje ja, a opet znaju kada treba popustiti, znaju kada treba misliti na druge, a ne na sebe. Čim je priča počela s kletvom znala sam da će me priča osvojiti jer stvarno volim takve priče. Prošlost koja utječe na sadašnjost i budućnost. Sviđa mi se način na koji glavna junakinja priče pokušava osvojiti muškarca koji se zakleo da njegovo srce neće biti osvojeno. Isto tako mi se sviđa način na koji će pokušati izvući ono najbolje iz dogovora kojeg imaju.
Priča je uzbudljiva i vrlo dinamična. Radnja lijepo teče svojim tokom, a autorica je ubacila par zapleta koji će još više dovesti do same uzbudljivosti priče. Prekrasna, stvarno prekrasna priča koja me potpuno osvojila. Ovom knjigom autorica je postavila visok prag za sve ostale njezine knjige. Uživala sam i u stilu pisanja autorice, svidio mi se i u prethodnim knjigama.
Sve u svemu, ovo je jedna prekrasna i dirljiva ljubavna priča s elementima mistike i legendi koju od srca preporučujem. Ja sam u potpunosti uživala.

 

Izvor: Just Read

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.