RECENZIJA Ana Kalanj, Učiteljica čita

Lord Robert Carlisle spreman je na sve kako bi došao do željenog poslovnog uspjeha pa čak i na ono nemoguće, pronaći supruga skandaloznoj Mariji Winslow. To je bio uvjet njezina oca za postizanje partnerstva koje bi Robertu omogućilo skok u poslovnom svijetu. Pritom Marijin otac nije svjestan činjenice da je ona spremna i ubiti ako treba za to partnerstvo, a Robert nije svjestan koliko težak zadatak se sada nalazi ispred njega. Nije svjestan niti Marijine mudrosti zbog koje naizgled pristaje na njegovu igru i glumi da traži supruga, dok su joj sve misli usmjerene na postajanje partnericom u očevom poslovanju.

Kad vrag izaziva treći je dio serijala pod nazivom Kako ukrotiti Carlisleove i od prva tri dijela ovaj mi je daleko najbolji, a nekako sumnjam da će ga koji od nadolazećih maknuti s trona. Obožavam čitati o netipičnim junakinjama koje se ne uklapaju u društvene okvire, koje prkose svima i svemu, koje se ne libe biti onakvima kakve jesu i koje neće pristati ni na što manje od onoga što zaslužuju ili koje će pak biti pijunom u muškarčevim rukama. Sve opisano krasi glavnu junakinju ovog romana i najviše zbog nje mi se toliko svidio ovaj roman. Osim toga, uživala sam u razgovorima između nje i Roberta koji su sklopili dogovor, a zapravo oboje priželjkuju nešto drugo. Autorica je izvrsno dočarala napetost između njih dvoje, čemu su svakako doprinijela verbalna nadmetanja i skrivene poruke koji su se skrivale u razmijenjenim rečenicama.

Nitko od junaka ove priče nije savršen. Spajaju ih različiti problemi, primjerice gubitak voljenog roditelja koji je ostavio neizbrisive posljedice, bol, patnja i krivnja koja ne mora nužno biti utemeljena, koja može biti zapravo tek plod mašte ili svojevrstan način da bi se lakše nosilo s gubitkom. U određenim trenutcima sam s knedlom u grlu čitala o nekim emocijama i razmišljanjima koje je Robert iskazivao, a koji nisu imali smisla nikom osim njemu. I on i Marija pokazali su nam da je ponekad o problemima lakše razgovarati s nekim koga ne poznajemo, nego s nekom bliskom osobom. Često je u ljudima neka kočnica kada su u pitanju problemi i progovaranje o njima, no u većini tih slučajeva nismo svjesni koliko nam je taj razgovor potreban i koliko će nam nakon njega biti lakše. Vjerujem da ste već i sami shvatili, ali naglasit ću za svaki slučaj, ovo nije tek vesela ljubavna priča i imat ćete štošta za razmišljati tijekom i nakon čitanja.

 

Izvor: Učiteljica čita

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.