RECENZIJA Ana Kalanj, Učiteljica čita

„Grof traži ljubavnicu“ druga je knjiga iz serijala „Pravila lopova“, a o prvoj knjizi možete nešto više pročitati na sljedećoj poveznici https://uciteljicacita.wordpress.com/2020/07/22/nevaljalac-ostaje-nevaljalac-sarah-maclea/ Kao što i sami sigurno pogađate, glavni junak ove priče je jedan od suvlasnika zloglasne kockarnice. Nakon Bournea imamo priliku čitati o Crossu, ali i o lady Philippi Marbury, sestri Bourneove odabranice. Naime, lady Philippi preostala su još samo dva tjedna do vjenčanja, ali prije toga želi provesti jedan eksperiment i potreban joj je istraživački suradnik. Idealnim se pokaže upravo Cross koji nije spreman ispuniti molbe dame u nevolji.

Lady Philippa je neobična djevojka i njeni suvremenici je smatraju čudnom, ne ustručavaju se čak niti reći joj to u lice. Dok ostale djevojke razmišljaju o haljinama, modi i balovima te pronalaženju idealnog supružnika, ona je usredotočena na učenje, čitanje, znanost, botaniku, ukratko sve ono što jednu djevojku ne bi trebalo zanimati. Upravo ju je to prekomjerno razmišljanje nagnalo da obavi jedno jako važno istraživanje prije nego što uplovi u bračnu luku. Nije niti slutila u kakvo iskušenje će ju to dovesti. Svidjelo mi se što je ona ponosna na činjenicu da je drugačija i nije imala problema s time. Bila je veoma samouvjerena, hrabro i suvereno je iznosila svoja razmišljanja i glasno postavljala pitanja te govorila kada joj nešto nije bilo u potpunosti jasno. Odgovori na gotovo sva njena pitanja ležali su skriveni u šarmantnom i visokom Crossu, zavodniku za kojim uzdišu brojne dame. Crossu niti ne pada na pamet biti dijelom njene sulude ideje iako ona inzistira i pokušava ga navesti na sudjelovanje na različite načine. Hoće li uspjeti u tome i što se zapravo skriva iza cijelog tog eksperimenta na vama je da otkrijete sami.

Osim što su me oduševili prethodno opisani likovi, jako mi se svidjela cijela ideja oko neobične djevojke, njene želje za istraživanjem, ali i opasne situacije oko poslova vezanih za kladionicu. Napetost nije jenjavala do posljednje stranice i bilo je neizvjesno kakav će ishod imati određeni događaji. Iako se cijela priča proteže kroz samo dva tjedna, niti u jednom trenutku nisam pomislila da nedostaje zanimljivih stranica i da je radnja dosadna ili monotona. Svaki put kada čitam ovakve knjige zaintrigiraju me razmišljanja o udaji karakteristična za taj period. Naime, lady Penelope je u prvom nastavku izjavila kako su brakovi bez ljubavi normalni za londonsko društvo, a lady Philippa spremna je udati se za muškarca koji je ne privlači niti u jednom segmentu, spremna je na brak bez ljubavi, privlačnosti i dubokoumnih razgovora, ali prepun dosade. Svjesna je činjenice da je većina muškaraca smatra čudnom i odlučila je pomiriti se s onim što joj se nudi iako je svjesna nesreće koju će joj to donijeti. Zaista mi je teško u današnje vrijeme razumjeti takva razmišljanja i pitam se što bih ja činila na njenom mjestu, ali i mjestu ostalih djevojaka koje su se nalazile u nezavidnim položajima.

Ako ste čitali knjigu „Nevaljalac ostaje nevaljalac“ znate što možete očekivati. Ja ću vam samo reći ako to još niste napravili da požurite. Prvi dio je odličan, ali drugi je još bolji i još napetiji!

 

Izvor: Učiteljica čita

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.