RECENZIJA Ana Kalanj, Učiteljica čita

Sparrow Raynes djevojka je koja je život provodila neprimjetno i nekako se našla sama u svojoj sjeni. Teško djetinjstvo bez majke i život s ocem alkoholičarem ostavili su posljedice kojih se nije lako riješiti. Uz sve to, i muškarci su je uvijek nekako zaobilazili, osim jednog za kojeg bi bilo daleko bolje da ga nije upoznala, no to se trudi potisnuti i zaboraviti. Tada u njen život ulazi Troy Brennan, sin mrtvog mafijaša za kojeg brojni vjeruju da je ubojica. Nije baš precizno reći da joj je Troy ušao u život jer su se poznavali još u djetinjstvu, ali do ovog trenutka nije imao neku veću ulogu u njenom životu, barem ono što je ona znala. Troy je „Popravljač“ koji nekog može stvoriti ili pak učiniti da potpuno nestane, kao da nikada nije niti postojao. I igrom slučaja se Sparrow našla u braku s njim, braku koji joj ne pruža puno sloboda i izražavanja vlastitog mišljenja, na što ona nikako nije navikla, baš kao što on nije navikao na neposlušnost.

Prošla su gotovo tri tjedna od trenutka kada sam završila s čitanjem knjige i ovog trenutka u kojem pišem svoj dojam. I još uvijek nisam sigurna što mislim i osjećam o pročitanom. Bez razmišljanja sam posegnula za knjigom čim mi je dostavljač uručio paket, uglavnom zbog nestrpljenja i znatiželje jer mi je „Kradljivac poljubaca“ bio odličan. Stilski je autorica ponovno oduševila, kao i sa stvaranjem napetosti i izuzetno zanimljive i dinamične priče zbog čega sam knjigu pročitala u jednom danu. Stranice kao da su se okretale same od sebe i vukle me do kraja, nije bilo nikakvih pauza i zastajkivanja dok i posljednja stranica nije pročitana. Neke stvari, likovi i situacije su bili jako predvidljivi i nije bilo većih iznenađenja, ali niti za to ne mogu reći da mi nije odgovaralo. Shvatila sam rano neke stvari i svejedno mahnito čitala dalje da vidim što će se još uz to dogoditi i hoće li biti nekih iznenađenja.

Ono što me nekako najviše zasmetalo nakon daljnjih promišljanja podaci su poput onog kada je već Troy spoznao da će morati oženiti Sparrow, činjenica da je njoj potpuno u redu sve što je on radio i što dalje radi, ne dovodi to u pitanje i živi u skladu s time, čak i on ne promišlja o nekim odvratnim postupcima i ne vidi ništa loše u njima. Tu je još i situacija s trećom osobom na njegovoj listi koja je većini čitatelja bila jako rano jasna, valjda svima osim Troyu, iskusnom i vještom mafijašu koji ima oko za detalj i ništa mu ne promiče. Malo mi ta priča ne drži vodu i ne mogu s potpunim uvjerenjem gledati na cijelu tu situaciju koja se provlači kroz cijelu knjigu i čini jako bitan segment priče.

Radnja mi je bila jako zanimljiva i kako sam već naglasila, pročitala sam ju u dahu. Mislim da bi bilo nerealno nakon nečeg takvog reći da mi se knjiga nije svidjela i da žalim vrijeme koje sam potrošila na nju. Možda sam jednostavno previše ušla u dubinu i promišljala o nekim stvarima koje se ne bi trebale zamjerati uzbudljivim ljubavnim romanima. A ovo uistinu jest zanimljiv i napet roman, prepun vrućih scena, mafijaških poslova i ružnih prošlosti koje narušavaju lijepu i skladnu sadašnjost.

 

Izvor: Učiteljica čita

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.