KNJIŽEVNI SUSRET Osnovna škola Španko Oranice

U utorak 15.11.2022. bili smo prva škola u Hrvatskoj u kojoj je predstavljeno novo izdanje knjige o popularnom čarobnjaku Harryu Potteru.
Knjige o Harryu Potteru na hrvatskom su tržištu već neko vrijeme rasprodane, primjerci knjiga po knjižnicama sve su više dotrajali zbog učestale posudbe, a cijene knjiga po oglasnicima kretale su se od nekoliko stotina do nekoliko tisuća kuna.

 

Zato i je sve obožavatelje obradovala vijest da je uspješno dogovorena priprema novog izdanja za Hrvatsku. U OŠ Špansko Oranice smo ponosni jer smo bili prva škola u Hrvatskoj u kojoj je predstavljeno novo izdanje knjige.

Tog utorka navečer posjetili su nas voditelj odnosa s javnošću Mozaik knjige Marko Hadjur i urednik Vedran Bratušek

U atriju škole okupilo se oko pedeset bezjaka i čarobnjaka zaljubljenika u knjigu. 

Urednik Vedran Bratušek okupljenima je ispričao koja je uloga urednika u jednoj nakladničkoj kući, podijelio je s učenicima neke zanimljivosti o knjizi Harry Potter te ispričao kako je tekao postupak odabira ilustracije za koricu nove knjige. Učenici su imali priliku vidjeti i video snimljen u razgovoru s članovima studija koji je izradio ilustracije.

Na kraju su učenici sudjelovali u kvizu znanja, a pobjednik kviza je dobio na dar novu knjigu o Harryu Potteru.

Više o atmosferi te večeri reći će fotografije u galeriji.

 

Izvor: Osnovna škola Španko Oranice

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.