INTERVJU Tamara Džebić Šaljan, HRT

‘Zbogom romantiko’- nova je zbirka priča naše poznate književnice Sanje Pilić koja iza sebe ima cijeli niz knjiga za djecu, ali povremeno zakorači i u svijet odraslih. I to ondje gdje smo, možda, najosjetljiviji – u partnerskim odnosima.

Partnerski odnosi, svakodnevica traganja za samim sobom, starenje koje donosi nevidljivost – sve su to teme koje donosi zbirka priča Sanje Pilić intrigantna naslova ‘Zbogom romantiko’. Kako je izdanje nastalo otkrila je u našim Vijestima iz kulture:

– Zapravo je to skup priča koje sam pisala kroz neko dulje razdoblje, neke su u Večernjaku bile objavljene. U biti knjiga ima i humora i smijeha, romantike i starenje i današnjeg vremena i korone, priča Sanja Pilić.

Likovi Sanje Pilić često su osamljenici u potrazi za ljubavlju, za onim magičnim nikad dosegnutim idealom savršene komunikacije između partnera. No autorica rijetko ostavlja čitatelja bez ironizacije istog tog nametnutog nam ideala i životnog optimizma.

– Volim pisati kratke forme, što sam starija imam manje vremena i sve mi treba biti sažeto. Ne bih vjerojatno mogla napisati roman, ne bih imala strpljenja, ja volim pisati u dahu, priznaje Sanja Pilić.

Rezultat toga su vrlo pitke i nepretenciozne priče čija autorica i sama naglašava da su pisane iz naglašene ženske perspektive.

– Ja volim biti po ladicama, jer je ona ženska, to jesu ženske priče, ne bi ih napisao muškarac na taj način, smatra Sanja Pilić.

Osim samog zavodljivog dizajna knjige, priče su dodatno oplemenjene crtežima vrsnog ilustratoraMarka Jovanovcakoji je čitanje ovih priča učinio još zanimljivijim.

 

Izvor: HRT, Tamara Džebić Šaljan

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.